1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Amazon anunţă că programul său de recunoaştere facială a învăţat să detecteze frica

Amazon a anunţat săptămâna aceasta că software-ul său de recunoaștere facială poate detecta frica unei persoane.

18 aug, 2019 | ECONOMICA.net

Rekognition este unul dintre numeroasele servicii cloud Web Services (AWS) ale Amazon disponibile pentru dezvoltatori. Poate fi utilizat pentru analiza facială sau analiza sentimentului, care identifică diferite expresii și prezice emoții din imaginile fețelor oamenilor.

Serviciul utilizează inteligența artificială pentru a „învăța" din cantitatea enormă de date pe care le prelucrează.

Gigantul tehnologic a dezvăluit luni actualizările la acest instrument controversat care includ îmbunătățirea preciziei și funcționalității funcțiilor sale de analiză a feței, precum identificarea sexului, emoțiilor și intervalului de vârstă.

"Cu această versiune, am îmbunătățit și mai mult acuratețea identificării de gen", se arată într-o postare a Amazon pe blog-ul companiei. :În plus, am îmbunătățit precizia pentru detectarea emoțiilor (pentru toate cele 7 emoții: „Fericit ”, „Trist”, „ Supărat ”, „Surprins ”, „ Dezgustat ”, „Calm” și „Confuz”) și am adăugat o nouă emoție : „Frică”".

Cercetătorii din domeniul inteligeneţei artificiale au investit o mulțime de resurse pentru a încerca să citească emoțiile unei persoane, analizând trăsăturile faciale, mișcările, vocea și multe altele. Printre aceste companii tehnologice se numără Microsoft, Affectiva și Kairos.

Unul dintre motivele pentru care proiectul este considerat controvesat este faptul că disponibilitatea tehnologiei de recunoaștere facială ar putea fi utilizat în supraveghere și pentru posibilitatea ca aceasta să poată viola dreptul al intimitate şi viaţă privată.

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO