Amazon a prezentat noua serie de e-readere şi tablete Kindle. Care sunt preţurile

Amazon.com a prezentat joi seară, în California, noua linie de e-readere şi tablete Kindle, cu preţuri între 69 dolari şi 599 dolari, atacând astfel şi segmentul premium al pieţei, dominat de iPad-ul produs de Apple, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 07 sept. 2012, 07:36
Amazon a prezentat noua serie de e-readere şi tablete Kindle. Care sunt preţurile

Noile produse ale companiei au în spate magazinul impresionant de conţinut al retailerului online, care oferă 22 de milioane de filme, seriale şi emisiuni de televiziune, melodii, aplicaţii, jocuri, cărţi şi reviste.

Directorul general al Amazon.com, Jeff Bezos, a prezentat noua gamă Kindle joi seară la Santa Monica, extinzând semnificativ oferta companiei pentru a acoperi cât mai multe nişe pe o piaţă estimată la 66,4 miliarde dolari în acest an, tot mai agomerată, unde şi-au făcut recent apariţia produse branduite Google şi Microsoft.

„Nu a fost o lansare de produse, ci mai degrabă o declaraţie de război. Este clar că Amazon vrea clienţii Apple. În acest moment, Amazon nu este o companie pe care Apple să o poată ignora ca rival”, comentează pentru Bloomberg Michael Gartenberg, analist la compania de cercetare de piaţă Gartner.

Acţiunile Amazon au închis joi la New York în urcare cu 2,1%, la 251,38 dolari, un nou record, afişând o creştere de 45% pe ansamblul acestui an. Cotaţia bursieră este echivalentă cu de 181 de ori profitul pe acţiune estimat pentru următorul an fiscal, faţă de un raport de 14 la 1 pentru Apple, respectiv 15 la 1 pentru Google.

Linia propusă de companie pentru acest sfârşit de an porneşte de la un e-reader Kindle de 69 de dolari, cu ecran de 6 inci de tip e-ink („cerneală electronică”) optimizat pentru citit, al cărui preţ redus ar trebui să fie subvenţionat prin publicitate. Varianta fără reclame costă 89 de dolari.

Noua linie de tablete premium, denumite Kindle Fier HD, începe de la un model de 7 inci cu preţuri de referinţă între 199 dolari şi 249 dolari, în funcţie de capacitatea memoriei interne. Modelele de top au ecran de 8,9 inci, uşor mai mic decât cel al iPad, cu preţuri de 299-369 dolari pentru variantele WiFi, respectiv 499-599 dolari pentru tabletele compatibile cu reţelele mobile de ultimă generaţie 4G LTE.

Noile tablete Kindle Fire HD sunt mai subţiri decât iPad-ul, oferă spaţiu similar de stocare şi au un sistem de sunet superior, toate acestea la un preţ mai redus. Abonamentul la internet mobil oferit în SUA pentru varianta 4G LTE costă 50 de dolari pe an, cu 180 de dolari mai puţin decât un contract comparabil pentru iPad, potrivit Amazon.com.

Produsele sunt echipate cu aplicaţii dezvoltate personalizat de Facebook şi Skype şi sunt echipate cu o variantă puternic modificată a sistemului de operare Android produs de Google.

Tabletele au cameră foto digitală şi webcam, pe partea din faţă, pentru apeluri video, precum şi conectivitate Bluetooth, difuzoare stereo şi două antene interne pentru o mai bună conectivitate wireless.

„Anul trecut au apărut mai mult de două duzini de tablete Android şi nimeni nu le-a cumpărat. Lumea nu mai vrea gadget-uri. Consumatorii vor servicii. Kindle Fire este un serviciu. Te salută pe nume, iese din cutie cu mult conţinut preîncărcat şi îţi face recomandări”, a spus Bezos la prezentarea produselor.

Compania a introdus şi e-reader-ul Kindle Paperwhite, echipat cu un ecran de rezoluţie mai bună iluminat din faţă, pentru a funcţiona mai bine în lumina puternică a soarelui. Produsul pleacă de la 119 dolari pentru varianta WiFi şi ajunge la 179 de dolari pentru cea echipată cu antenă 3G.

Tabletele lansate joi de Amazon nu au GPS, spre deosebire de majoritatea produselor rivale, dar se bazează pe oferta uriaşă de conţinut a retailerului online.

Amazon.com a anunţat în luna august că a vândut, distribuit electronic sau închiriat, prin magazinul online destinat produselor Kindle, peste 100 milioane de volume disponibile exclusiv prin serviciile companiei.

Momentan, iPad vine numai în variante cu ecran de 10 inci, însă surse apropiate situaţiei au declarat recent că Apple pregăteşte lansarea unui „iPad Mini”, cu diagonala de 7 inci, ca răspuns la apariţia tabletei Asus Google Nexus 7. Microsoft a prezentat în acest an propriile tablete premium, denumite Surface, care vor fi echipate cu Windows 8/RT şi vor fi disponibile pe piaţă undeva la sfârşitul lunii octombrie, odată cu lansarea noului sistem de operare produs de companie.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Guvernul scumpește benzina și motorina, de la 1 ianuarie. Cresc accizele, cu cât vei plăti în plus
Guvernul scumpește benzina și motorina, de la 1 ianuarie. Cresc accizele, cu cât vei plăti în plus
Ministerul Finanțelor a publicat noile accize care vor fi plătite în anul 2022, iar cele la carburanți au parte de o ...
Corina Creţu: Salariul minim în România ar ajunge la 3.500 de lei dacă s-ar aplica indicatorul de 60% din salariul mediu brut
Corina Creţu: Salariul minim în România ar ajunge la 3.500 de lei dacă s-ar aplica indicatorul de 60% din salariul mediu ...
Corina Creţu, membru supleant în Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale a Parlamentului European, ...
5 mari retaileri s-au întâlnit astăzi cu oficialii ANPC. Menținem un nivel constant al controalelor, anunță instituția
5 mari retaileri s-au întâlnit astăzi cu oficialii ANPC. Menținem un nivel constant al controalelor, anunță instituția
Cinci dintre cei mai mari retaileri alimentari, toți cu acționariat german, respectiv Kaufland, Lidl, Penny, Selgros și ...