Amazon duce negocieri pentru preluarea studioului Metro-Goldwyn-Mayer

Gigantul american Amazon.com Inc este în negocieri pentru a achiziţiona celebrul studio de cinema Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), a anunţat portalul de ştiri din domeniul tehnologiei The Information, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters, citată de Agerpres.
AGERPRES - mar, 18 mai 2021, 18:59
Amazon duce negocieri pentru preluarea studioului Metro-Goldwyn-Mayer

Totuşi, progresele înregistrate în cadrul discuţiilor sunt neclare şi tranzacţia ar putea să nu se finalizeze.

Reprezentanţii Amazon, cel mai mare retailer online global, nu au dorit să comenteze informaţia, precizând că „nu comentează zvonurile sau speculaţiile”.

Recent, Reuters anunţa că MGM Holdings Inc. analizează posibilitatea unei vânzări a studioului său de producţie cinematografică şi de televiziune.

Managerii celebrului studio american sunt de părere că biblioteca sa de conţinuturi video – care include coproprietatea francizei „James Bond” – ar fi dorită de anumite companii care vor să îşi extindă diviziile de streaming.

Grupul MGM a recrutat companiile Morgan Stanley şi LionTree LLC pentru a beneficia de consiliere în privinţa procesului oficial de vânzare a studioului său, susţin sursele. LionTree LLC a colaborat cu MGM în trecut. În baza tranzacţiilor private de acţiuni, MGM are o valoare de piaţă de 5,5 miliarde de dolari, sumă care include şi datoriile companiei.

Principalul acţionar al MGM este fondul de investiţii Anchorage Capital, condus de un fost director executiv de la Goldman Sachs, Kevin Ulrich. Ulrich este, de asemenea, preşedintele consiliului de administraţie al MGM.

MGM deţine un catalog video alcătuit din peste 4.000 de filme şi 17.000 de ore de programe de televiziune, inclusiv francize precum „Rocky” şi „The Hobbit”, dar şi seriale TV precum „The Handmaid’s Tale” şi „Vikings”.

Într-o perioadă în care pandemia de COVID-19 continuă să ţină închise multe cinematografe, spectatorii s-au orientat masiv către serviciile de streaming.

Printre cele mai cunoscute titluri lansate de MGM în deceniul trecut se află „The Hobbit” şi un alt film din franciza „James Bond”, intitulat „Skyfall” (2012), dar şi un spin-off inspirat din franciza „Rocky”, numit „Creed”, care a obţinut încasări de 173 de milioane de dolari la nivel global. Printre filmele MGM disponibile deja pe serviciile de streaming se află producţii precum „Silence of the Lambs”, „Rain Man” şi „The Terminator”.

Te-ar mai putea interesa și
Protest al angajaţilor de la Loteria Română în faţa Ministerului Finanţelor
Protest al angajaţilor de la Loteria Română în faţa Ministerului Finanţelor
Sindicatul Naţional "Loteria Română", reprezentativ la nivelul companiei cu aproape 80% dintre angajaţi, va relua marţi protestele la Ministerul Finanţelor, între orele 10:00 - 12:00, din......
Argentina – Ciocniri violente între poliţie şi protestatarii faţă de tăierea cheltuielilor sociale
Argentina – Ciocniri violente între poliţie şi protestatarii faţă de tăierea cheltuielilor sociale
În Argentina au avut loc luni ciocniri violente între poliţie şi demonstranţii care protestau împotriva tăierii cheltuielilor ...
Calea ferată Brașov – Sighișoara vs Sighișoara – Simeria: Viteza pe tronsonul modernizat, de peste două ori mai mare
Calea ferată Brașov – Sighișoara vs Sighișoara – Simeria: Viteza pe tronsonul modernizat, de peste două ...
Viteza trenurilor pe tronsonul Brașov - Sighișoara abia dacă atinge pe unele porțiuni circa 60 km/oră, în vreme ce ...
Bulgaria – Aderarea la zona euro ar putea fi amânată, spune ministrul de Finanţe
Bulgaria – Aderarea la zona euro ar putea fi amânată, spune ministrul de Finanţe
Ministrul Finanţelor din Bulgaria, Assen Vassilev, spune că procesul de aderare la zona euro a ţării vecine continuă, ...