1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Amazon: Sărbătorile din 2016, cel mai bun sezon din istoria companiei

Amazon.com a livrat peste 1 miliard de produse la nivel mondial în actualul sezon de sărbători, pe care l-a numit cel mai bun din istoria companiei, relatează Reuters citat de News.ro.

28 dec, 2016 | News.ro

În topul celor mai bine vândute produse se află sistemul de asistenţă pentru locuinţe Amazon Echo şi versiunea mai mică a acestuia, Echo Dot, a afirmat Jeff Wilke, director executiv al diviziei de consum a Amazon, într-un comunicat.

”În pofida celor mai bune eforturi şi a creşterii producţiei, încă avem probleme să le avem în stoc”, a arătat Wilke.

Vânzările dispozitivului controlat vocal Echo sunt de nouă ori mai mari decât au fost în sezonul de anul trecut al sărbătorilor, potrivit companiei. Amazon nu dezvăluie date comparabile cu anul trecut referitoare la vânzări.

Amazon a vândut probabil în acest an 4-5 milioane de dispozitive Echo dotate cu asistentul Alexa, estimează R.J. Hottovy, analist la Morningstar.

Utilizatorii pot comanda Echo să efectueze o serie de sarcini, de la redarea de muzică la activarea beculeţelor de Crăciun.

Peste 72% dintre clienţii Amazon din întreaga lume au făcut cumpărături de pe dispozitive mobile, iar ziua de 19 decembrie a fost cea mai aglomerată zi a sezonului de cumpărături, potrivit companiei.

Alexa şi Amazon Dash, un serviciu de comenzi printr-un singur buton, permit cumpărătorilor să nu se mai deplaseze în magazinele fizice şi vor spori presiunile asupra retailerilor concurenţi care încearcă să îşi mărească numărul clienţilor în magazine şi traficul pe paginile lor proprii de Internet.

Alte best seller-uri ale Amazon includ filmul ”Finding Dory”, casca pentru realitate virtuală Gear VR a Samsung Electronics şi jocurile Pokémon Sun şi Pokémon Moon ale Nintendo.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO