1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Amazon vrea să construiască gadgeturi capabile să citească emoţiile utilizatorilor

Amazon lucrează la o voce activă care poate fi purtată în stare să citească emoții umane, potrivit Bloomberg, care citează documente interne ale companiei și o sursă familiarizată cu subiectul. Grupul de cercetare și dezvoltare hardware al gigantului de e-commerce Lab126 și echipa de software din spatele Alexa colaborează pentru creearea dispozitivului.

27 mai, 2019 | ECONOMICA.net

Dispozitivul care va fi un wearable este descris în rapoartele interne ale Amazon drept un produs de wellness și sănătate. Decizia de a crea un astfel de produs semnalează un pas major al unui gigant tech către domeniul sănătății.

Potrivit Bloomberg, dispozitivul, care se poartă pe încheietura mâinii, ar veni echipat cu un microfon care ascultă vocea utilizatorului și detectează starea sa emoțională. Gadgetul va trebui conectat la o aplicație de smartphone. Nu este însă clar cât de avansat este proiectul, care are numele de cod Dylan, sau dacă va ajunge vreodată să fie un produs de serie.

Lab126 este responsabil pentru Kindle, Fire Phone și boxele Echo și a introdus pentru prima dată Alexa, iar un raport de anul trecut a sugerat că grupul dezvoltă și un robot pentru acasă.

Amazon este cel mai valoros brand din lume în raportul Brand Finance Global, cu o creştere impresionantă de 25%, până la valoarea de 187,9 miliarde dolari, cu peste 30 miliarde dolari mai mult decât Apple, care se clasează pe locul 2. Anul trecut, Amazon a vândut peste 100 de milioane de produse într-o singură zi după care, tot în premieră, firma a depăşit valoarea de un trilion de dolari pe Bursă.

Gigantul american, deținut de miliardarul Jeff Bezos, nu a dorit să comenteze știrea Bloomberg.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO