1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

News

Ambasadorul american îi învită pe români să cumpere „o bucată“ din SUA

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti, îi consolează pe românii îngrijoraţi de apetitul străinilor pentru pământul românesc, spunând că „după ce acţiunile a cinci dintre cele mai mari companii americane au fost aduse la tranzacţionare la Bucureşti, românii pot să cumpere o bucată din America".

18 apr, 2012 | Adrian N. Ionescu | ECONOMICA.net

Remarca lui Mark Gitenstein a venit cu ocazia deschiderii şedinţei Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în ziua în care  au fost aduse la tranzacţionare acţiunile Apple, Intel, Visa, Coca Cola şi Bank of America,  românii având acum posibilitatea de a deveni acţionari la cele mai importante companii din economia SUA.

Totuşi ambasadorul SUA nu a ştiut de ce subsidiarele din România ale companiilor americane, sau firmele cu capital american nu se dezvoltă şi nu se listează la Bursa din Bucureşti. În răspunsul său, ambasadorul SUA a spus că multe companii de la BVB au capital american.

 Acţiunile celor 5 coloşi americani se vor tranzacţiona la BVB între orele 16.30 şi 18.30, după ce casa de brokeraj Tradeville le-a cumpărat şi le pune în circulaţie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO