1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Amendă de 141 milioane de euro pentru mai mulţi producători de cabluri

Comisia Europeană a impus miercuri amenzi în valoare de 141 milioane de euro unui grup de patru producători de componente auto pentru că au încheiat o serie de înţelegeri ilicite cu privire la furnizarea de cabluri pentru constructorii auto Toyota, Honda, Nissan şi Renault, transmite AFP.

10 iul, 2013 | Agerpres

Cei patru producători sunt Yazaki şi Furukawa (ambii din Japonia), S-Y Systems Technologies şi Leoni (Germania). Un al cincilea producător, firma japoneză Sumitomo, a evitat amenda deoarece a dezvăluit existenţa cartelului.

'Decizia de astăzi reflectă primele rezultate ale unei investigaţii mai ample demarate de Comisie pentru a detecta şi sancţiona înţelegerile ilicite pe piaţa pieselor pentru automobile', a declarat Comisarul european pentru Concurenţă, Joaquin Almunia. 'Acest gen de carteluri pot afecta competitivitatea în industria auto şi umflă în mod artificial preţurile pentru cumpărătorii de autovehicule', a adăugat Almunia.

Cea mai mare amendă (125,3 milioane de euro) a fost impusă firmei japoneze Yazaki pentru participarea sa la o serie de înţelegeri ilicite care au vizat constructorii auto japonezi Toyota, Honda şi Nissan. Yazaki are patru unităţi de producţie în România, la Ploieşti, Arad, Timişoara şi Caracal.

Cealaltă companie japoneză, Furukawa Electric Co. a fost amendată cu patru milioane de euro, în timp ce S-Y Systems Technologies a primit o amendă de 11,05 milioane de euro iar Leoni a fost amendat cu 1,3 milioane de euro.

Comisia Europeană a efectuat în luna februarie 2010 mai multe inspecţii la sediile producătorilor de cabluri electrice iar în luna august 2012 a anunţat în mod oficial demararea unei anchete. Fasciculele de cabluri electrice transmit electricitatea în autoturism, de exemplu pentru demarare , deschiderea geamurilor sau climatizare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO