1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Amendă pentru producătorul de oţel TMK Reşiţa pentru poluare

Garda de Mediu a amendat producătorul de oţel TMK Reşiţa cu 15.000 de lei, pentru poluarea atmosferei cu pulberi în suspensie, în urma unui control desfăşurat după ce mai mulţi locuitori din zona situată în vecinătatea societăţii au reclamat acest lucru.

26 noi, 2012 | Mediafax

Potrivit unui comunicat de luni, o echipă de comisari ai Gărzii de Mediu - Comisariatul Judeţean Caraş Severin a efectuat un control la societatea TMK Reşiţa, ca urmare a sesizărilor venite din partea mai multor locuitori din zona din vecinătatea societăţii, care au reclamat poluarea atmosferei cu pulberi în suspensie.

În urma controlului s-a constatat că pe platforma societăţii funcţionează doi agenţi economici: SC TMK Reşiţa, care desfăşoară activităţi de producere a oţelului, şi SC Slag Recycling Enterprise SRL, care desfăşoară activitatea de procesare a zgurii, în vederea recuperării componentelor utile.

După verificările instalaţiilor SC TMK Reşiţa, la oţelăria electrică şi la instalaţia LF au fost semnalate "emisii fugitive" de gaze arse, în timpul alimentării cuptorului cu fier vechi, emisii care nu pot fi captate prin hotă şi dirijate în instalaţia de desprăfuire şi care ies prin acoperişul halei oţelăriei.

De asemenea, s-a constatat că zgura proaspătă de la oţelărie se transportă şi se depozitează, temporar, într-un depozit din incinta societăţii, unde, prin stropire cu apă, este granulată. Ulterior, de la depozit, zgura este încărcată şi transportată cu mijloace auto de către SC Slag Recycling Entreprise SRL la hala de zgură Valea Terovei, pe un traseu de aproximativ doi kilometri, care trece printr-o zonă locuită.

Potrivit sursei citate, urmare a constatărilor inspectorilor, societatea TMK Reşiţa a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, potrivit Legii nr. 104/2011 privind calitatea aerului atmosferic.

Totodată, comisarii Gărzii de Mediu au dispus utilizarea instalaţiei de captare şi epurare a gazelor arse de la oţelăria electrică în parametrii proiectaţi, montorizarea zonei de depozitare temporară a zgurii din incinta societăţii şi respectarea măsurilor de prevenire a poluăriii atmosferei din activitatea de gestionare a zgurii, pentru operatorul SC Slag Recycling Enterprise SRL, suplimentarea numărului punctelor de recoltare a probelor de pulberi sedimentabile, precum şi realizarea unei perdele vegetale în vederea protejării riveranilor.

"În perioada imediat următoare, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu vor continua controalele la SC Slag Recycling Enterprise SRL, în vederea prevenirii poluării atmosferei ca urmare a activităţii desfăşurate de societatea respectivă", mai precizează sursa citată.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO