1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

News

Ameninţarea cu delocarea producţiei Renault din România este exagerată. Infrastructura trebuie îmbunătăţită - oficial francez

Ameninţarea cu deblocarea producţiei Renault din România este exagerată, dar asta nu înseamnă că îmbunătăţirea infrastructurii nu trebuie accelerată, având în vedere că lipsa autostrăzii costă compania 30 de euro în plus de maşină pentru transportul până în Ungaria, a declarat vineri preşedintele Comitetului Economic şi Social European (CESE), Henri Malosse, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la finalul vizitei în România.

17 apr, 2015 | Agerpres

'Guvernul a asigurat grupul Renault că autostrada va fi gata până în 2020, deşi termenul iniţial era 2018. Nu sunt reprezentantul Renault aici, dar investiţia din România este una strategică, pe termen lung. Nu cred că faptul că se va depăşi termenul cu 3 sau 6 luni după perioada limită va schimba ceva. (...) Ameninţarea cu delocarea mi se pare exagerată, dar asta nu înseamnă că nu trebuie accelerată infrastructură necesară în fiecare ţară', a precizat Henri Malosse.

Pe de altă parte, el a menţionat faptul că, în prezent, din cauza absenţei autostrăzii, cheltuielile suplimentare ale companiei cu transportul până la graniţa cu Ungaria sunt de 30 de euro pe maşină, scrie Agerpres.

În schimb, 'în tabloul uzinelor Renault din întreaga lume, poziţionarea din România este a patra, deci riscul de delocare este mai mult retoric', a spus oficialul european.

Henri Malosse a punctat faptul că nu există motive pentru frânarea acestor investiţii, mai ales că există fonduri europene aflate la dispoziţia autorităţilor române pentru modernizarea infrastructurii, deşi există încă probleme legate de aspectele juridice şi, în special, de contestaţii.

Preşedintele Comitetului Economic şi Social European (CESE), Henri Malosse, se va afla, în intervalul 15-18 aprilie, în România. Agenda vizitei a inclus întâlniri cu primul ministru şi preşedintele ţării, dar şi cu reprezentanţi ai societăţii civile - asociaţii patronale, sindicate, asociaţii studenţeşti, ONG-uri, mass-media şi bloggeri.

Principalele teme de discuţie au fist legate de creştere economică, competitivitate, în special în domeniul energiei, industriei şi infrastructurii, ocuparea forţei de muncă şi modul de funcţionare a Comitetului Economic şi Social din România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO