1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 27 º

Companii

America Movil oferă 7,2 mld. euro pentru a achiziţiona integral grupul de telecomunicaţii KPN

America Movil, compania miliardarului mexican Carlos Slim, a înaintat o ofertă de 7,2 miliarde de euro (9,6 miliarde de dolari) pentru acţiunile pe care încă nu le deţine la grupul olandez de telecomunicaţii KPN, transmite Reuters.

09 aug, 2013 | Agerpres

Luna trecută, KPN a anunţat că Telefonica Deutschland a făcut o ofertă pentru achiziţionarea diviziei sale din Germania, E-Plus, pentru 5 miliarde de euro în numerar şi o participaţie de 17,6% în noua companie. Noua companie ar concura pentru locul trei în cea mai mare piaţă de telefonie mobilă din Europa şi se va confrunta cu o concurenţă dură din partea rivalelor mai mari Vodafone şi Deutsche Telecom, ambele prezente pe piaţa din România.

Companiile europene de telecomunicaţii caută să se consolideze, pentru a face faţă problemelor de pe pieţele mature, unde consumatorii loviţi de măsurile de austeritate îşi reduc cheltuielile, autorităţile înăspresc reglementările iar modernizarea reţelelor este foarte costisitoare.

America Movil, care deţine o participaţie în Telekom Austria şi 30% din KPN, a surprins analiştii intrând în Europa, deoarece se consideră că pieţele emergente oferă mai multe oportunităţi de creştere.

America Movil oferă 2,4 euro pe acţiune, în numerar, pentru acţiunile pe care încă nu le deţine la grupul olandez de telecomunicaţii KPN. Acesta a anunţat că va lua în considerare oferta America Movil şi va analiza toate opţiunile.

KPN are aproximativ 24 milioane de clienţi în Germania iar profitul său pe această piaţă a scăzut cu 30% în trimestrul doi din 2013, deoarece compania a redus preţurile pentru a atrage noi clienţi.

'KPN va utilizarea majoritatea banilor obţinuţi din vânzarea diviziei din Germania pentru a-şi spori flexibilitatea financiară şi intenţionează să reia plata dividendelor către acţionari în 2014', a anunţat recent compania olandeză, al cărei profit net a scăzut cu 68% în primul semestru din 2013, la 108 milioane de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO