Americanii de la P3 extind cel mai mare parc logistic din România

Dezvoltatorul imobiliar P3, care a finalizat săptămâna trecută achiziţia parcului Europolis din Bucureşti de la austriecii de la CA Immo, va începe în vara acestui an extinderea proiectului cu două noi clădiri.
Andrada Ghira - mie, 04 feb. 2015, 13:53
Americanii de la P3 extind cel mai mare parc logistic din România

P3, deţinută de TPG Real Estate şi Ivanhoe Cambridge, două dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, va dezvolta noi spaţii de depozitare în România, pe terenul aferent proiectului Europolis, redenumit P3 Bucharest Park. 

„Cele două noi clădiri vor avea o suprafaţă de 75.000 mp, iar investiţia se ridică la 35 de milioane de euro. Finanţarea se va face prin credite bancare. Mediul în România s-a schimbat. Acum doi ani nu am fi găsit finanţare, însă acum suntem în discuţii cu trei bănci. Suntem în negocieri cu doi mari chiriaşi, prezenţi pe piaţa din România, însă nu am semnat niciun contract, dar sperăm ca în vară, după semnarea contractelor, să demarăm lucrările de construcţie, care vor fi finalizate la sfârşitul acestui an”, a declarat Ian Worboys, CEO P3. 

Cât despre bugetul de investiţii alocat pentru acest an, Worboys mai spune că puternica susţinere financiară a celor două fonduri care deţin P3 nu limitează compania dacă se ivesc oportunităţi de achiziţii. Doar anul trecut, dezvoltatorul a cheltuit un miliard de euro cu achiziţii de parcuri logistice în regiune, printre care şi parcul Europolis din România, tranzacţie estimată la 120 de milioane de euro. 

Chiar dacă nu are un buget stabilit, P3 este interesat de achiziţia de terenuri pentru noi dezvoltări, dar şi de parcuri logistice care generează venituri. 

Ne uităm la câteva terenuri în zona Clujului şi Timişoarei. Avem chiriaşi în alte ţări care şi-au manifestat interesul pentru noi spaţii pe piaţa din România”, mai spune Worboys. Chiar dacă România este atractivă pentru noi companii, una dintre marile probleme este infrastructura, mai spune directorul P3. 

Cel mai mare parc logistic din România se face şi mai mare 

Suprafaţa închiriabilă a P3 Bucharest Park este de este de 215.000 mp, în opt clădiri, iar pe terenul aferent se mai pot construi încă 150.000 mp. La finalizarea celor două noi clădiri, parcul va avea o suprafaţă de aproape 300.000 mp, cel mai mare de acest fel din România. 

P3 se axează pe constructia de spatii logistice buil to suit (nr. – la comanda clientului). Printre chiriaşii parcului logistic din Bucureşti se numără Carrefour, eMag şi Altex.

P3 este un dezvoltator şi manager de proprietăţi logistice în Europa cu un portofoliu compus din 141 de depozite cu un total de 2,9 milioane de mp de spaţii în nouă ţări. Compania mai deţine şi terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spaţii cu o suprafaţă de 1,6 milioane mp.

TPG Capital este una dintre cele mai mari firme de private equity din lume, ce administrează active în valoare de de 66 miliarde de dolari.

 

Te-ar mai putea interesa și
Curtea de Conturi Europeană consideră ca fiind riscantă practica angajării consultanților externi de către CE
Curtea de Conturi Europeană consideră ca fiind riscantă practica angajării consultanților externi de către CE
Modul în care Comisia Europeană angajează consultanţi externi şi recurge la serviciile acestora nu asigură în totalitate o utilizare optimă a resurselor şi nici nu îi protejează pe deplin......
Franta vrea să interzică folosirea denumirii de „carne” pentru produsele fabricate pe bază de plante
Franta vrea să interzică folosirea denumirii de „carne” pentru produsele fabricate pe bază de plante
Franţa intenţionează să interzică utilizarea termenilor precum "carne" sau "cârnaţi" pentru produsele alimentare pe ...
Kövesi avertizează că ar putea să ceară Bruxelles-ului să activeze mecanismul care condiționează acordarea de fonduri de respectarea statului de drept în cazul României
Kövesi avertizează că ar putea să ceară Bruxelles-ului să activeze mecanismul care condiționează acordarea de fonduri ...
Avertizorii de integritate sunt o sursă vitală de informaţii pentru anchetatorii publici şi procurori, iar transpunerea ...
Uniunea Europeană acordă un ajutor de 40 de milioane de euro pentru forțele armate din Republica Moldova
Uniunea Europeană acordă un ajutor de 40 de milioane de euro pentru forțele armate din Republica Moldova
Uniunea Europeană (UE) a anunţat joi acordarea unei finanţări de 40 de milioane de euro pentru Republica Moldova, în ...