Americanii de la P3 extind cel mai mare parc logistic din România

Dezvoltatorul imobiliar P3, care a finalizat săptămâna trecută achiziţia parcului Europolis din Bucureşti de la austriecii de la CA Immo, va începe în vara acestui an extinderea proiectului cu două noi clădiri.
Andrada Ghira - mie, 04 feb. 2015, 13:53
Americanii de la P3 extind cel mai mare parc logistic din România

P3, deţinută de TPG Real Estate şi Ivanhoe Cambridge, două dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, va dezvolta noi spaţii de depozitare în România, pe terenul aferent proiectului Europolis, redenumit P3 Bucharest Park. 

„Cele două noi clădiri vor avea o suprafaţă de 75.000 mp, iar investiţia se ridică la 35 de milioane de euro. Finanţarea se va face prin credite bancare. Mediul în România s-a schimbat. Acum doi ani nu am fi găsit finanţare, însă acum suntem în discuţii cu trei bănci. Suntem în negocieri cu doi mari chiriaşi, prezenţi pe piaţa din România, însă nu am semnat niciun contract, dar sperăm ca în vară, după semnarea contractelor, să demarăm lucrările de construcţie, care vor fi finalizate la sfârşitul acestui an”, a declarat Ian Worboys, CEO P3. 

Cât despre bugetul de investiţii alocat pentru acest an, Worboys mai spune că puternica susţinere financiară a celor două fonduri care deţin P3 nu limitează compania dacă se ivesc oportunităţi de achiziţii. Doar anul trecut, dezvoltatorul a cheltuit un miliard de euro cu achiziţii de parcuri logistice în regiune, printre care şi parcul Europolis din România, tranzacţie estimată la 120 de milioane de euro. 

Chiar dacă nu are un buget stabilit, P3 este interesat de achiziţia de terenuri pentru noi dezvoltări, dar şi de parcuri logistice care generează venituri. 

Ne uităm la câteva terenuri în zona Clujului şi Timişoarei. Avem chiriaşi în alte ţări care şi-au manifestat interesul pentru noi spaţii pe piaţa din România”, mai spune Worboys. Chiar dacă România este atractivă pentru noi companii, una dintre marile probleme este infrastructura, mai spune directorul P3. 

Cel mai mare parc logistic din România se face şi mai mare 

Suprafaţa închiriabilă a P3 Bucharest Park este de este de 215.000 mp, în opt clădiri, iar pe terenul aferent se mai pot construi încă 150.000 mp. La finalizarea celor două noi clădiri, parcul va avea o suprafaţă de aproape 300.000 mp, cel mai mare de acest fel din România. 

P3 se axează pe constructia de spatii logistice buil to suit (nr. – la comanda clientului). Printre chiriaşii parcului logistic din Bucureşti se numără Carrefour, eMag şi Altex.

P3 este un dezvoltator şi manager de proprietăţi logistice în Europa cu un portofoliu compus din 141 de depozite cu un total de 2,9 milioane de mp de spaţii în nouă ţări. Compania mai deţine şi terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spaţii cu o suprafaţă de 1,6 milioane mp.

TPG Capital este una dintre cele mai mari firme de private equity din lume, ce administrează active în valoare de de 66 miliarde de dolari.

 

Te-ar mai putea interesa și
Aplicațiile online de cumpărături Temu și Shein au intrat în vizorul ANPC. Inspectorii suspectează că reducerile nu sunt autentice sau că se face vânzare sub presiune
Aplicațiile online de cumpărături Temu și Shein au intrat în vizorul ANPC. Inspectorii suspectează că reducerile nu ...
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) derulează în această perioadă o actiune de verificare a site-urilor de cumpărături și aplicații care funcționează ca o......
Deca: Metodologia de acordare a gradaţiei de merit a fost trimisă la Monitorul Oficial
Deca: Metodologia de acordare a gradaţiei de merit a fost trimisă la Monitorul Oficial
Metodologia de acordare a gradaţiei de merit - sesiunea 2024 a fost trimisă la Monitorul Oficial, a anunţat marţi ministrul ...
Electric UP 2 – Ajutor de până la 150.000 de euro la instalarea de panouri fotovoltaice şi a staţiilor de încărcare, pentru IMM-uri şi HoReCa
Electric UP 2 – Ajutor de până la 150.000 de euro la instalarea de panouri fotovoltaice şi a staţiilor de încărcare, ...
Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, programul Electric UP 2, în baza căruia întreprinderile mici şi mijlocii ...
CEDO a condamnat România pentru revenirea asupra unor condamnări istorice pentru crime legate de Holocaust
CEDO a condamnat România pentru revenirea asupra unor condamnări istorice pentru crime legate de Holocaust
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi România pentru revenirea asupra unor condamnări istorice ...