Ana-Maria Borlovan, Uber ECE: Anul acesta a început extraordinar pentru Uber în România. Înregistrăm o creștere de două cifre față de perioada de dinaintea pandemiei și vom continua să ne extindem

În timpul pandemiei, numărul curselor Uber în România a scăzut inițial, dar a revenit rapid pe măsură ce restricțiile s-au ridicat, iar în prezent, compania înregistrează o creștere de două cifre a numărului de curse față de perioada pre-pandemică. În plus, de la sfârșitul pandemiei până în prezent, Uber România a adăugat în portofoliu 17 orașe noi și intenționează să continue expansiunea.
Lidia Neagu - joi, 11 mai 2023, 22:19
Ana-Maria Borlovan, Uber ECE: Anul acesta a început extraordinar pentru Uber în România. Înregistrăm o creștere de două cifre față de perioada de dinaintea pandemiei și vom continua să ne extindem

”Piața și-a revenit imediat după pandemie, chiar din vara respectivă am văzut o creștere semnificativă. Și noi din vara respectivă am și început o strategie de a lansa serviciile în multe orașe mai mici în România. Numărul curselor a tot crescut și în momentul de față înregistrăm o creștere de două cifre față de perioada de dinaintea pandemiei. Iar anul acesta a început extraordinar pentru Uber”, a declarat, într-un interviu pentru Economica.net, Ana-Maria Borlovan, Head of Driver Operations la Uber, pentru Europa Centrală și de Est.

În total, de la sfârșitul pandemiei până în prezent, Uber România a adăugat în portofoliu 17 orașe noi. Acum, este disponibil în 22 de localități, iar Ana-Maria Borlovan consideră că încă mai este loc de creștere

”Întotdeauna cred că avem unde să ne lansăm în România, din punctul meu de vedere. Vrem să ajungem la cât mai mulți utilizatori, ne bucurăm foarte tare când vedem că orașele mici cresc. Încă este extrem de exciting momentul în care vedem un nou oraș și numărăm fiecare cursă. La fel facem și cu produsele noi, cum este UberBlack, ne uităm la fiecare cursă și ne bucură să vedem că utilizatorii din orașe regionale folosesc Uber în viața de zi cu zi, să ajungă la birou, să meargă în oraș, să își ducă copii la grădiniță.

Și ne dorim să ne extindem, da. Vom continua să facem acest lucru. Vedem că chiar și orașele mici, care au în jur de 100.000 de locuitori sau chiar sub, folosesc Uber regulat și cresc bine și ele”, a explicat oficialul Uber.

Timpul mediu de așteptare a scăzut, Sibiul performează cel mai bine dintre orașele mici

Dintre orașele mai mici din România, Sibiul se remarcă printre localitățile cu cele mai multe curse.

”Cred că Sibiul merge extraordinar de bine pentru noi. Este și un oraș turistic, dar merge foarte bine. Dar și celelalte orașe, adică și orașele din Moldova, pe care le-am lansat, merg bine. Nu este neapărat o condiție”, a adăugat Ana-Maria Borlovan.

În regiune, Uber România continuă să fie a doua piață pentru companie, după Polonia, care are avantajul unei populații mai mari chiar și în orașele regionale comparativ cu țara noastră.

”Uber România în Europa Centrală și de Est este a doua piață, după Polonia, dintr-un total de nouă țări. Întotdeauna am fost după Polonia și motivul pentru care suntem după Polonia este și pentru că orașele regionale din Polonia sunt mult mai mari față de cele din România. Dar asta nu înseamnă niciun fel că utilizatorii din România apreciază mai puțin serviciul. Eu consider că creștem foarte bine. Și cred că este un lucru de care suntem foarte mândri că suntem a doua piață după Polonia”, a precizat Borlovan.

Timpul mediu pe țară de așteptare a unei curse a scăzut de la patru minute în urmă cu doi ani, la trei minute în prezent. De asemenea, din numărul total de curse, peste 85% sunt efectuate prin serviciul de bază, UberX, restul sunt fracționate între celelalte.

”Timpul de așteptare mediu, în România, a ajuns la 3 minute, a mai scăzut un pic. Asta înseamnă că se alătură mai mulți șoferi parteneri”.

Ea arată că numărul total de parteneri este irelevant pentru companie, pentru că fluctuația lor este prea mare, iar șoferii au libertate deplină în alegerea programului. În schimb, Uber preferă să calculeze timpul mediu de așteptare pentru o cursă.

”Ce contează este timpul acela de așteptare. Adică, dacă a depășit cinci minute, noi deja ne îngrijorăm. Și ne uităm la toate mecanismele ca să putem să reducem timpul respectiv”.

Cât despre lansarea altor servicii la noi în țară, reprezentanta Uber a spus că nu este exclus ca în viitor să lanseze Uber Pets, disponibil în prezent în țările din Vest.

Joi, compania a lansat în București, un nou serviciu premium, denumit Uber Black. Spre deosebire de alte produse din aplicație, Uber Black oferă oferă mașini premium cu scaune din piele, spațiu pentru picioare și un nivel superior de confort. Pasagerii se pot aștepta la aceeași calitate în fiecare cursă, cu modele de la branduri precum Lexus sau Jaguar.

În plus, șoferii care aleg să conducă cu Uber Black trebuie să mențină un rating minim de 4,85 și să fie licențiați conform legislației în vigoare.

În România, Uber este disponibil în 22 orașe: București, Brașov, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Craiova, Pitești, Ploiești, Galați, Oradea, Brăila, Sibiu, Buzău, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș, Baia Mare, Târgoviște și Suceava.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...