ANAF îşi face sediu de 10 niveluri lângă Lacul Morii

Economica.net
28 09. 2015
untitled_28134800

Clădirea va avea şapte etaje, plus parter şi două nivele la subsol, o amprentă de 1.500 de metri pătraţi şi o arie construită desfăşurată a imobilului de 15.000 de metri pătraţi. Centrul va fi dotat cu săli de echipamente, săli de întâlniri, cantină şi zonă de preparare, dar şi cu grupuri sanitare, oficii, spaţii tehnice, parcare acoperită cu punct de spălătorie auto.

Clădirea ar urma să se construiască pe un teren donat de Serviciul de Telecomunicaţii speciale, în apropierea Lacului Morii, din Capitală (Splaiul Independenţei nr. 323A). Valoarea estimatã a contractului este de 1.568.167 lei.

„Pentru finalizarea proiectului de modernizare a ANAF (RAMP – Banca Mondială) s-a constatat nevoia unui nou şi modern Centru de Date Primar (aliniat la tehnologiile actuale), care să asigure disponibilitatea neîntreruptă a serviciilor IT&C şi care să respecte standardele si normativele privitoare la amenajarea unui data center, ca un sistem unitar (Telecommunications Infrastructure Standard For Data Centers TIA-942), precum şi a unor spaţii de birouri pentru direcţiile (generale) din ANAF coordonatoare ale activităţii de administrare a veniturilor statului în aşa fel încât să permită comasarea în acelaşi sediu a diferitelor structuri ale agenţiei care lucrează în 10 sedii dispersate pe raza Municipiului Bucureşti. Cele două nevoi pot fi în mod optim soluţionate prin edificarea unei clădiri sau a unor clădiri aflate în aceeaşi incintă şi care să aibă atât funcţionalităţi de birouri cât şi funcţionalităţi tehnice pentru activităţile aferente Centrului de Date Primar. Totodată, asigurarea unui sediu comun pentru structurile de coordonare şi de reglementare precum şi pentru structura de tehnologia informaţiei care le deserveşte ar facilita comunicarea şi ar creşte în mod deosebit eficienţa activităţii”, arată ANAF.

În cazul nerealizării noului centru de date va fi afectat întreg programul de dezvoltare a sistemului informatic al agenţiei, cu consecinţe negative în domeniul serviciilor pentru contribuabili, al activităţii Trezoreriei Statului şi al activităţii de colectare a veniturilor bugetului general consolidat. Totodată, lipsa unui nou centru de date ar împiedica realizarea Proiectului de Modernizare a Administraţiei Fiscale (RAMP – Banca Mondială) din cauză că noile echipamente ce vor fi achiziţionate prin proiectele amintite mai sus ar trebui livrate şi puse în funcţiune, etapizat, în următorii doi, până la trei ani, susţine instituţia.