ANAF trimite angajaţii la cursuri de comunicare externă, de criză şi PR, la costuri de 200.000 lei

Economica.net
22 08. 2013
651x322_anaf_ramburseaza_tva_in_valoare_de_1_200_44_milioane_lei_in_luna_martie_6169_52825800

ANAF a organizat o licitaţie deschisă, în cadrul căreia a primit 17 oferte, dintre care cinci au fost admise.

Contractul, în valoare de 195.500 de lei, fără TVA (242.420 lei cu TVA), a fost atribuit, în funcţie de preţul cel mai mic oferit, asocierii de firme International Consulting Expertise din Bucureşti şi East West Consulting din Belgia sucursala Bucureşti.

Cele două firme, care au sediu comun în Bucureşti, fac parte din grupul grupul european de interese economice International Consulting Expertise (ICE), care mai cuprinde firmele European Consultants Organisation (Belgia) şi Resources & Logistics (Franţa).

International Consulting Expertise este controlată de Linck Christian Mamrie Eugene Emile, cetăţean belgian, în proporţie de 70%, şi Tănase Cristiana Gabriela – 30%, potrivit datelor disponibile la Registrul Comerţului. Instituţia nu dispune de informaţii privind asociaţii East West Consulting, împuternicită fiind Mihăescu Daniela Anda.

International Consulting Expertise are o experienţă de opt ani în servicii de consultanţă şi management pentru administraţia publică centrală din România în domenii precum fonduri structurale şi de coeziune, evaluări de proiecte şi programe, dezvoltare regională, reforma administraţiei publice (întărire instituţională, dezvoltarea capacităţii administrative, politici publice, strategii, instruire, transfer de experiză, organizare de vizite de studiu, workshopuri etc.) sau achiziţii publice.

Printre clienţii companiei se numără Ministerul Afacerilor Europene, Ministerul Finanţelor Publice, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Institutul Naţional de Administraţie sau Şcoala Naţionala de Grefieri.

Cursurile de formare profesională pentru angajaţii ANAF sunt parte a proiectului „Dezvoltarea unui parteneriat viabil între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi beneficiarii direcţi ai serviciilor furnizate de aceasta – premisa a eficientizării sistemului de colectare a veniturilor publice”, derulat în cadrul Programului Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative”, finanţat de Fondul Social European.

ANAF derulează un proiect de reorganizare şi modernizare, finanţat de Banca Mondială cu 70 milioane euro, care are ca scop creşterea eficienţei în colectarea impozitelor şi a contribuțiilor sociale, a disciplinei fiscale şi reducerea birocraţiei.

Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială ca ANAF să fie reorganizată, activitatea celor 221 de administraţii financiare urmând să fie concentrată în 8 direcţii regionale şi 47 de birouri locale.

Executivul a avizat, la sfârşitul lunii iunie, înfiinţarea Direcţiei Antifraudă, care va funcţiona inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penală, prin preluarea activităţii Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Gărzii Financiare.

Fiscul a anunţat, la începutul lunii august, că unii funcţionari publici vor primi preavize, ca parte a procesului de reorganizare a instituţiei, şi vor putea opta pentru ocuparea unor locuri de muncă vacante, selecţia urmând să fie făcută prin concurs dacă cel puţin două persoane aleg acelaşi post. ANAF nu a precizat însă câţi funcţionari vor primi preavize.