1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Analiştii: „Cumpără Bursa“. Preţul ţintă al acţiunilor BVB este cu 23% mai mare decât cel din piaţă

Interesul investitorilor pentru dividendele principalelor companii listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), inclusiv pentru ale acesteia, va stimula scumpirea acţiunilor BVB, ceea ce a determinat firma de intermediere SSIF Broker Cluj Napoca să emită recomandarea „BUY“. Cumpără.

16 aug, 2012 | | ECONOMICA.net

În diuda tuturor adversităţilor, rămâne considerabil de mare atracţia dividendelor pe care le promit Fondul Proprietatea, societăţile de investiţii financiare (SIF), Petrom şi nu numai,

„În ciuda persistenţei riscurilor macro financiare globale, ca şi a riscurilor economice şi politice interne, văd un bun potenţial de creştere pentru acţiunile BVB (ale companiei Bursa de Valori Bucureşti, care administrează piaţa cu acelaşi nume, n.r.), mai ales în următoarele 4 - 8 luni“, scrie analistul Andrei Rădulescu, de la SSIF Broker Cluj Napoca, în raportul trimis la redacţia ECONOMICA.NET.

Analistul de la SSIF Broker a emis recomandarea orientativă „Cumpără“, după ce a comparat performanţele financiafre ale companiei BVB cu cele ale altor 5 burse, trăgând concluzia că acţiunile BVB sunt subevaluate.

Ca urmare preţul ţintă cel mai probabil, pe care acţiunile BVB l-ar putea atinge în cel mult 12 luni este de 29,01 lei, cu peste 23 % mai mult decât preţul actual din piaţă.

Totuşi, analistul avertizează şi asupra riscului ca pieţele lumii şi inclusiv cea românească să urmeze un scenariu defavorabil, care ar putea doborâ preţul BVB până la 19,6 lei / acţiune.

Avertisment

Atât SSIF Broker cât şi ECONOMICA.NET avertizează că recomandările de mai sus sunt pur orientative, nu sunt şi sugestii de a lua anumite decizii de investiţii, responsabilitatea pentru acestea aparţinând exclusiv celor care  iau, in funcţie de propria toleranţă la risc. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO