1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Analiştii: Păstraţi acţiunile Băncii Transilvania. Ţinta de preţ este de 0,99 lei / acţiune

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au atras atenţia analiştilor cu stabilitatea lor. O diferenţă de nici doi bani desparte diferite estimări privind preţul ţintă al TLV. Estimările au fost primite la redacţia ECONOMICA.NET  la mai multe luni de zile distanţă una de cealaltă, de la analiştii a două firme  de brokeraj diferite.

11 iul, 2012 | Adrian Ionescu, | | ECONOMICA.net

Preţul ţintă pe următoarele 12 luni al acţiunilor Băncii Transilvania (simbol bursier TLV) la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost stabilit la 0,99 lei/titlu de analistul Andrei Rădulescu, de la SSIF Broker Cluj Napoca, potrivit raportului trimis redactorului  ECONOMICA.NET.  

În septembrie anul trecut, analiştii firmei de brokeraj Tradeville estimau un preţ ţintă de  0,9727 lei / acţiune, pe termen scurt, de teama tulburărilor pieţelor financiare.

Miercuri după amiază acţiunile TLV se vindeau cu 0,9305 lei/ titlu şi erau în scădere (!) cu peste 1%.

Banca Transilvania este a cincea cea mai mare bancă din România după valoarea activelor şi este evaluată la 1,67 miliarde de lei la BVB.

Volatilitatea preţurilor, cauzată de nesiguranţa marilor pieţe financiare,  îngrijorează şi acum pe analistul de la SSIF Broker, care extinde plaja de variaţie pe termen scurt la TLV între 0,9 şi 1,22 de lei/ acţiune.

Recomandarea se menţine la  HOLD („păstrează“).

Estimările au fost făcute prin compararea performanţelor TLV cu cele ale unor bănci de mărime similară din Austria, Cehia, Polonia şi Ungaria, adr şi cu BRD din România.

„Concluzia este că Banca Transilvania (TLV) este subevaluată faţă de băncile luate în analiză“, spune Andrei Rădulescu în raportul trimis la ECONOMICA.NET.

Acţionarii Băncii Transilvania (TLV) au aprobat, recent, majorarea capitalului social cu 129,3 milioane lei, la 1,903 miliarde lei, prin capitalizarea unor rezerve, ca şi o emisiune de obligaţiuni convertibile de 30 milioane euro.

Banca Transilvania (TLV) a înregistrat în primul trimestru un profit net de 91,8 milioane lei (21,1 milioane euro), în creştere cu 73% faţă de perioada similară a anului trecut, în principal datorită scăderii provizioanelor cu 27%, la 83,8 milioane lei (19,2 milioane euro).

Cei mai mari acţionari ai băncii sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu 14,61%, din titluri şi Bank of Cyprus, cu 9,7%. Printre acţionarii semnificativi se regăseşte SIF Moldova (5%), preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă, şi International Finance Corporation, divizie a Grupului Băncii Mondiale.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO