Analiştii recomandă: „Vinde BRD“. Preţul ţintă al acţiunii poate suferi o scădere cu 12%

Preţul ţintă al acţiunii BRD a fost scăzut la 7,35 lei / titlu, potrivit ultimei estimări a SSIF Broker Cluj Napoca, primită de ECONOMICA.NET. Scăderea vertiginoasă a cotaţiei băncii a obligat pe analiştii firmei de brokeraj să revină la recomandarea de acum o lună şi să schimbe „PĂSTREAZĂ“ cu  „VINDE“. Pe de altă parte, analiştii Români ai Erste Group Research nu au anunţat încă modificarea recomandăriii „PĂSTREAZĂ“.
Adrian N. Ionescu - lun, 13 aug. 2012, 21:04
Analiştii recomandă: „Vinde BRD“. Preţul ţintă al acţiunii poate suferi o scădere cu 12%

Ultimul preţ ţintă stabilit de Erste Group Research, pe următoarele 12 luni, al acţiunii BRD la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), era de 12,5 lei/titlu, potrivit ultimului raport al Erste. Analiştii au folosit estimarea chiar şi când în piaţă preţul era de 8,5 lei / titlu.

În acelaşi timp, SSIF Broker Cluj Napoca a folosit, la estimarea preţului ţintă, cea mai mică valoare a intervalului probabil de variaţie  pe termen scurt, care se întinde între 7,35 şi 8,60 lei / acţiune, potrivit raportului primit de ECONOMICA.NET

Ieri, BRD se vindea cu 8,35 lei/ acţiune, în condiţiile unei lichidităţi de vacanţă (o valoare a tranzacţiilor de nici 100.000 de lei). BRD este a doua cea mai mare bancă din România şi cea mai mare de la cota BVB.

„Profitul BRD a scăzut cu 88% în Semestrul 1 al acestui an, faţă de 30 iunie 2011, până la 39 de milioane de de lei. Banca este supraevaluată din punctul de vedere  al indicatorului PER şi în comparaţie cu bănci similare din Austria, Cehia, Portugalia şi chiar Spania“, scrie analistul Andrei Rădulescu, în raportul citat.

Indicatorul PER este „preţul“ plătit de investitor pentru fiecare leu de profit net obţinut de companie. Este raportul dintre preţul pe acţiune şi profitul pe acţiune.

Un pic de istorie

Analiștii țin pasul cât de prompt este cu putinţă cu evoluțiile macreconomice și de piață de capital. Astfel, sunt interesante alte  două repere istorice ale prețurilor țintă indicate în ultimul an.

La începutul anului, analistii firmei de brokeraj Alpha Finance reduseseră preţul ţintă al acțiunilor BRD de la 14,08 lei, la 11,5 lei/unitate, în condițiile în care deja se diminuaseră așteptările de creștere a portofoliului de credite.

În mai anul trecut, Raiffeisen Capital & Investment (RCI) își reducea ușor prețul țintă pentru BRD de la 1,68 lei/acțiune la 16,6 lei și își schimba recomandarea din “CUMPĂRĂ” în “PASTREAZĂ”.

Acum, SSIF Broker revine la recomandarea „VINDE“, pentru care optase  în mai 2012 şi pe care o schimbase în „PĂSTREAZĂ“ acum o lună.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Lituania a cerut Uniunii Europene sancționarea companiilor aeriene care efectuează zboruri spre Belarus
Lituania a cerut Uniunii Europene sancționarea companiilor aeriene care efectuează zboruri spre Belarus
Lituania a cerut Uniunii Europene să-şi închidă spaţiul aerian pentru companiile aeriene care efectuează zboruri la ...
Președintele Iohannis a anunțat că mâine vor fi decise noi măsuri restrictive
Președintele Iohannis a anunțat că mâine vor fi decise noi măsuri restrictive
Președintele României Klaus Iohannis a a anunțat marți că a decis să convoace mâine o ședință cu toti resposnabilii ...
Synaptiq a închis o rundă de finanțare în valoare totală de 250.000 de euro pentru Mediq, softul care identifică rapid și precis tumorile canceroase
Synaptiq a închis o rundă de finanțare în valoare totală de 250.000 de euro pentru Mediq, softul care identifică rapid ...
Synaptiq, startup românesc din Cluj-Napoca care crește performanța serviciilor medicale dezvoltând soluții bazate pe ...