1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

Analiştii recomandă: „Vinde BRD“. Preţul ţintă al acţiunii poate suferi o scădere cu 12%

Preţul ţintă al acţiunii BRD a fost scăzut la 7,35 lei / titlu, potrivit ultimei estimări a SSIF Broker Cluj Napoca, primită de ECONOMICA.NET. Scăderea vertiginoasă a cotaţiei băncii a obligat pe analiştii firmei de brokeraj să revină la recomandarea de acum o lună şi să schimbe „PĂSTREAZĂ“ cu  „VINDE“. Pe de altă parte, analiştii Români ai Erste Group Research nu au anunţat încă modificarea recomandăriii „PĂSTREAZĂ“.

14 aug, 2012 | | ECONOMICA.net

Documente atasate:

Ultimul preţ ţintă stabilit de Erste Group Research, pe următoarele 12 luni, al acţiunii BRD la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), era de 12,5 lei/titlu, potrivit ultimului raport al Erste. Analiştii au folosit estimarea chiar şi când în piaţă preţul era de 8,5 lei / titlu.

În acelaşi timp, SSIF Broker Cluj Napoca a folosit, la estimarea preţului ţintă, cea mai mică valoare a intervalului probabil de variaţie  pe termen scurt, care se întinde între 7,35 şi 8,60 lei / acţiune, potrivit raportului primit de ECONOMICA.NET

Ieri, BRD se vindea cu 8,35 lei/ acţiune, în condiţiile unei lichidităţi de vacanţă (o valoare a tranzacţiilor de nici 100.000 de lei). BRD este a doua cea mai mare bancă din România şi cea mai mare de la cota BVB.

„Profitul BRD a scăzut cu 88% în Semestrul 1 al acestui an, faţă de 30 iunie 2011, până la 39 de milioane de de lei. Banca este supraevaluată din punctul de vedere  al indicatorului PER şi în comparaţie cu bănci similare din Austria, Cehia, Portugalia şi chiar Spania“, scrie analistul Andrei Rădulescu, în raportul citat.

Indicatorul PER este „preţul“ plătit de investitor pentru fiecare leu de profit net obţinut de companie. Este raportul dintre preţul pe acţiune şi profitul pe acţiune.

Un pic de istorie

Analiștii țin pasul cât de prompt este cu putinţă cu evoluțiile macreconomice și de piață de capital. Astfel, sunt interesante alte  două repere istorice ale prețurilor țintă indicate în ultimul an.

La începutul anului, analistii firmei de brokeraj Alpha Finance reduseseră preţul ţintă al acțiunilor BRD de la 14,08 lei, la 11,5 lei/unitate, în condițiile în care deja se diminuaseră așteptările de creștere a portofoliului de credite.

În mai anul trecut, Raiffeisen Capital & Investment (RCI) își reducea ușor prețul țintă pentru BRD de la 1,68 lei/acțiune la 16,6 lei și își schimba recomandarea din “CUMPĂRĂ” în “PASTREAZĂ”.

Acum, SSIF Broker revine la recomandarea „VINDE“, pentru care optase  în mai 2012 şi pe care o schimbase în „PĂSTREAZĂ“ acum o lună.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO