Analiştii recomandă: „Vinde BRD“. Preţul ţintă al acţiunii poate suferi o scădere cu 12%

Preţul ţintă al acţiunii BRD a fost scăzut la 7,35 lei / titlu, potrivit ultimei estimări a SSIF Broker Cluj Napoca, primită de ECONOMICA.NET. Scăderea vertiginoasă a cotaţiei băncii a obligat pe analiştii firmei de brokeraj să revină la recomandarea de acum o lună şi să schimbe „PĂSTREAZĂ“ cu  „VINDE“. Pe de altă parte, analiştii Români ai Erste Group Research nu au anunţat încă modificarea recomandăriii „PĂSTREAZĂ“.
Adrian N. Ionescu - lun, 13 aug. 2012, 21:04
Analiştii recomandă: „Vinde BRD“. Preţul ţintă al acţiunii poate suferi o scădere cu 12%

Ultimul preţ ţintă stabilit de Erste Group Research, pe următoarele 12 luni, al acţiunii BRD la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), era de 12,5 lei/titlu, potrivit ultimului raport al Erste. Analiştii au folosit estimarea chiar şi când în piaţă preţul era de 8,5 lei / titlu.

În acelaşi timp, SSIF Broker Cluj Napoca a folosit, la estimarea preţului ţintă, cea mai mică valoare a intervalului probabil de variaţie  pe termen scurt, care se întinde între 7,35 şi 8,60 lei / acţiune, potrivit raportului primit de ECONOMICA.NET

Ieri, BRD se vindea cu 8,35 lei/ acţiune, în condiţiile unei lichidităţi de vacanţă (o valoare a tranzacţiilor de nici 100.000 de lei). BRD este a doua cea mai mare bancă din România şi cea mai mare de la cota BVB.

„Profitul BRD a scăzut cu 88% în Semestrul 1 al acestui an, faţă de 30 iunie 2011, până la 39 de milioane de de lei. Banca este supraevaluată din punctul de vedere  al indicatorului PER şi în comparaţie cu bănci similare din Austria, Cehia, Portugalia şi chiar Spania“, scrie analistul Andrei Rădulescu, în raportul citat.

Indicatorul PER este „preţul“ plătit de investitor pentru fiecare leu de profit net obţinut de companie. Este raportul dintre preţul pe acţiune şi profitul pe acţiune.

Un pic de istorie

Analiștii țin pasul cât de prompt este cu putinţă cu evoluțiile macreconomice și de piață de capital. Astfel, sunt interesante alte  două repere istorice ale prețurilor țintă indicate în ultimul an.

La începutul anului, analistii firmei de brokeraj Alpha Finance reduseseră preţul ţintă al acțiunilor BRD de la 14,08 lei, la 11,5 lei/unitate, în condițiile în care deja se diminuaseră așteptările de creștere a portofoliului de credite.

În mai anul trecut, Raiffeisen Capital & Investment (RCI) își reducea ușor prețul țintă pentru BRD de la 1,68 lei/acțiune la 16,6 lei și își schimba recomandarea din “CUMPĂRĂ” în “PASTREAZĂ”.

Acum, SSIF Broker revine la recomandarea „VINDE“, pentru care optase  în mai 2012 şi pe care o schimbase în „PĂSTREAZĂ“ acum o lună.

Te-ar mai putea interesa și
Cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 0,5% în primele două luni din 2021. Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 2,8%
Cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 0,5% în primele două luni din 2021. Comenzile noi din industria prelucrătoare ...
Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) în termeni nominali a scăzut cu 0,5%, în intervalul 1 ianuarie - 28 februarie 2021, comparativ cu perioada similară......
Artesana, cel mai mare producător de lactate artizanale, investește 5 milioane de euro pentru a-și tripla producția
Artesana, cel mai mare producător de lactate artizanale, investește 5 milioane de euro pentru a-și tripla producția
Artesana, cel mai mare producător de lactate artizanale și unicul producător de lactate integrale și neomogenizate din ...
BCE va evita o înăsprire abruptă a politicii monetare când va încheia achiziţiile de active – oficial
BCE va evita o înăsprire abruptă a politicii monetare când va încheia achiziţiile de active – oficial
Temerile privind reapariţia inflaţiei în zona euro sunt premature, iar oficialii Băncii Centrale Europene vor evita o ...
Trei mituri despre performanţa izolaţiilor de spumă poliuretanică
Trei mituri despre performanţa izolaţiilor de spumă poliuretanică
A căuta informații despre izolarea casei implică din nefericire și găsirea de mituri rostogolite în spațiul online.