Analiză Plant an App: Companiile din România trebuie să-şi accelereze digitalizarea chiar şi în perioada de criză

Plant an App, startup românesc specializat în low-code, prezintă soluțiile prin care acest tip de tehnologie se poate dovedi a fi o componentă crucială pentru companiile care trebuie să-și digitalizeze rapid și eficient activitatea. Criza medicală din 2020 a demonstrat că sunt necesare instrumente prin care echipele să mențină comunicarea și să își finalizeze sarcinile.
Lidia Neagu - joi, 14 mai 2020, 08:28
Analiză Plant an App: Companiile din România trebuie să-şi accelereze digitalizarea chiar şi în perioada de criză

„Fiecare companie este unică și digitalizarea trebuie să se plieze pe nevoile și capacitățile acesteia. Totuși, sunt zone și scenarii de utilizare în care nevoile sunt comune la nivelul tuturor organizațiilor. Un exemplu este lucrul remote, unde e importantă comunicarea internă și cea externă. La fel de importante sunt și organizarea și optimizarea fluxurilor de informații, dar și managementul documentelor și operațiunilor. Toate acestea sunt nevoi puternice în rândul companiilor în care angajații nu se pot deplasa la birou și pot fi digitalizate ușor, mai ales că există deja multe soluții oferite într-un regim SaaS (Software as a Service)”, se arată într-un comunicat al companiei.

Plant an App și-a construit activitatea în jurul conceptului low-code, prin care pot fi dezvoltate rapid și eficient aplicații și pot fi astfel ajutate companiile în procesul de digitalizare. Deși low-code ca instrument poate fi de ajutor oricărui programator și oricărei companii, există trei zone concrete în care se poate dovedi salvator.

Primul este digitalizarea și automatizarea proceselor manuale. Fie că este vorba de procesul de recrutare a unui nou angajat, fie că este cel de administrare a relației cu clienții sau de fluxuri de aprobare, low-code este potrivit pentru a crea cadrul, a automatiza procesele, a integra tehnologia necesară fluxurilor complexe. Apoi, e vorba de aplicații care lucrează cu date, de la managementul Inventarului, CRM (Customer Relationship Management) și până la aplicații de HR și chiar financiar. Nu în ultimul rând, e componenta de prototipare prin care pot fi construite variante minime viabile ale unor aplicații importante cu scopul de a testa sau experimenta înainte de a dezvolta produsul propriu-zis.

De ce digitalizarea se poate dovedi crucială, mai ales într-o situație de criză

Plant an App a structurat strategia de acțiune pentru digitalizare în criză pe cinci piloni care pot reprezenta fundația unei companii și după perioada mai dificilă.

Primul pas: poate exista mai multă deschidere. În general, adoptarea de noi tehnologii nu este primită cu brațele deschise de către toți angajații unei companii. În timpul, dar și după această perioadă de izolare socială, companiile și angajații vor avea o percepție mai pliată pe nevoile de digitalizare din business. Apoi, e o perioadă bună de concentrare. Pot fi astfel evidențiate aspectele strategice ale business-ului, iar digitalizarea este un suport pentru multe inițiative.

Un aspect important într-o situație de criză este descoperirea de noi surse de potențial. Cel mai bun exemplu este din retail, unde mulți jucători încă se bazează doar pe canale tradiționale. Însă, în situația curentă, au fost nevoiți să își deschidă modelul de business spre online. Un alt exemplu e din industria produselor de lux, unde jucătorii acesteia nu luau în considerare această opțiune din cauza unui model de business dezvoltat în jurul unei distribuții fizice și a interacțiunilor fizice cu clienții. Totuși, o situație de criză duce la explorarea altor opțiuni. Astfel ajunge la costul de oportunitate. Un business care nu face pași spre digitalizare în această perioadă se expune unui risc major. Un business pus pe pauză e mai aproape de eșec decât un business care funcționează la turație redusă.

Nu în ultimul rând, digitalizarea este o formă de avantaj competitiv. Într-o situație de criză, decalajul de performanță între companiile digitalizate și cele care nu au făcut încă pași în această direcție devine și mai pronunțat. Astfel, accelerarea procesului de digitalizare, prin resurse care pot conduce rapid la un rezultat eficient, se poate dovedi un pariu câștigător pe termen lung.

Plant an App este o platformă de dezvoltare low-code care ajută companii din întreaga lume să construiască aplicații de business mai rapid și să își accelereze transformarea digitală. Abordarea Plant an App presupune ca timpul necesar pentru crearea și lansarea soluțiilor software să fie mai mic.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Popa (BNR): Când va fi frig sau când vor veni facturile, ne vom gândi cu jind la gazele Marea Neagră
Popa (BNR): Când va fi frig sau când vor veni facturile, ne vom gândi cu jind la gazele Marea Neagră
România are resurse energetice vaste dar statul nu permite exploatarea lor, susţine Cristian Popa, membru în Consiliul ...
25 de branduri excepționale își spun povestea în volumul 10 al cărții Superbrands pentru România
25 de branduri excepționale își spun povestea în volumul 10 al cărții Superbrands pentru România
Ediția 2021 a Programului Superbrands pentru România se apropie de final, odată cu intrarea în producție a volumului ...
EMA a început evaluarea continuă a medicamentului Evusheld, o combinaţie de doi anticorpi monoclonali, dezvoltată de AstraZeneca AB pentru prevenirea Covid-19
EMA a început evaluarea continuă a medicamentului Evusheld, o combinaţie de doi anticorpi monoclonali, dezvoltată de ...
Comitetul pentru medicamente de uz uman al Agenţiei Europene a Medicamentului (Committee for Medicinal Products for Human ...