Netflix anunță primele rezultate ale anului și depășește cu mult estimările privind câștigurile – Analiză XTB

Netflix prezintă rezultate solide pentru primul trimestru din 2024, compania reușind să depășească atât previziunile, cât și așteptările pieței, arată analiștii XTB, companie de tranzacționare și investiții pe bursele internaționale. Compania a înregistrat venituri de 9,37 miliarde de dolari în primul trimestru. Aceasta reprezintă o creștere de aproape 15% față de anul precedent și un rezultat mai mare cu 1,13% mai mult față de așteptările pieței.
Ion Dobreanu - lun, 22 apr. 2024, 12:20
Netflix anunță primele rezultate ale anului și depășește cu mult estimările privind câștigurile - Analiză XTB

Cheia succesului din primele trei luni ale anului constă, în primul rând, în creșterea puternică a numărului de abonați noi, cu 9,33 milioane, ajungând astfel la un număr total de 269,6 milioane de utilizatori.

Veniturile s-au majorat nu numai datorită creșterii bazei de clienți, ci și datorită creșterii venitului mediu pe membru (ARM). În primul trimestru al anului, această valoare a crescut cu 1% în ritm anual, la 11,82 dolari.

”Poate părea o valoare mică, însă reprezintă un rezultat mai mare decât cel așteptat de 11,78 dolari. Ajustat pentru modificările de pe piața valutară, ARM ar fi crescut cu +4%, iar diferența dintre aceste două valori rezultă din slăbirea peso-ului argentinian față de dolar.

Profitul operațional arată, de asemenea, foarte bine, crescând la 2,63 miliarde de dolari (+51% față de anul trecut și +8,34% față de așteptările pieței). Acest lucru a permis companiei să obțină o marjă operațională de 28% (+7% YoY). O creștere atât de impresionantă a rezultat din avansul peste așteptări al numărului de abonați și din sincronizarea adecvată a cheltuielilor de producție” subliniază analiștii XTB.

Din punct de vedere geografic, Netflix a înregistrat o creștere a veniturilor în America (+7% YoY). În EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), veniturile au rămas stabile YoY. Cea mai interesantă situație poate fi observată în America de Sud, unde veniturile au scăzut cu 4% YoY dar, după ajustarea modificărilor ratelor de schimb, au crescut cu 16% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În februarie și martie, streamingul a început să își revină, ajungând la 38,5% din întreaga piață de televiziune din SUA, din care Netflix este responsabil pentru 8,1%. Potrivit evaluării conducerii, cota de piață încă scăzută a companiei pe piața de televiziune oferă Netflix un spațiu mare de creștere în continuare, în special datorită dezvoltării în domeniul divertismentului și al evenimentelor culturale, cum ar fi streaming-ul sportiv (inclusiv evenimente precum lupta dintre Jake Paul și Mike Tyson sau WWE), subliniază analiștii din cadrul XTB.

Compania a raportat un EPS de 5,28 dolari (+80,2% față de anul precedent), ceea ce înseamnă că a depășit așteptările pieței cu 16,04%. De asemenea, Netflix și-a majorat prognoza de creștere a veniturilor pentru 2024. Compania se așteaptă la o creștere de 13-15%. Marja operațională prognozată a fost, de asemenea, majorată la 25% (de la 24% anterior).

Compania a anunțat că, începând cu primul trimestru din 2025, nu va mai publica date privind modificările numărului de abonați. Conducerea a explicat că, din punctul său de vedere, datele financiare sunt indicatori mai importanți ai situației companiei.

În pofida rezultatelor solide, care au depășit așteptările, și a previziunilor ridicate pentru perioadele viitoare, prețul acțiunilor Netflix a marcat o corecție de aproximativ 3,7%, reacție similară cu cele ale altor companii care au raportat rezultate în actualul sezon al raportărilor financiare, arată analiștii XTB.

Te-ar mai putea interesa și
Orban acuză UE şi NATO că pregătesc intrarea Europei în război şi consideră improbabil ca Rusia „să înghită Occidentul”
Orban acuză UE şi NATO că pregătesc intrarea Europei în război şi consideră improbabil ca Rusia „să înghită ...
Temerile că Rusia va ataca un stat membru al NATO sunt nefondate, a afirmat vineri premierul ungar Viktor Orban, potrivit căruia războiul din Ucraina, ajuns în al treilea an, arată limitele......
Român arestat pentru trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei imagini cu obiective militare NATO
Român arestat pentru trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei imagini cu obiective militare NATO
Un cetăţean român a fost arestat preventiv, el fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce ...
Producătorii auto europeni au nevoie de timp, nu de taxe vamale, pentru a face faţă concurenţei din China
Producătorii auto europeni au nevoie de timp, nu de taxe vamale, pentru a face faţă concurenţei din China
Marile companii auto europene nu vor avea mult timp la dispoziţie pentru a-şi restructura operaţiunile şi liniile de ...
Nero Renewables: proiectul vechi eolian prin care urma să “transferăm” o cotă de energie regenerabilă Olandei a făcut unul din ultimii pași. Multe schimbări între timp
Nero Renewables: proiectul vechi eolian prin care urma să “transferăm” o cotă de energie regenerabilă Olandei a făcut ...
Proiectul de parc eolian mare din județul Buzău care, la origine, trebuia să permită un transfer de energie regeberabilă ...