1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Ancheta legăturilor lui Trump cu Rusia: Trump junior şi ginerele preşedintelui, implicaţi nominal (presă)

Donald Trump Jr. şi Jared Kushner (FOTO), ginerele preşedintelui Statelor Unite, s-au întâlnit cu o avocată rusă la scurt timp după ce Donald Trump a obţinut nominalizarea drept candidat la preşedinţie din partea Partidului Republican, scrie sâmbătă ziarul New York Times, citat de Reuters. Întâlnirea a avut loc pe 9 iunie 2016, la Trump Tower, clădirea din districtul newyorkez Manhattan unde se află reşedinţa actualului preşedinte, precizează cotidianul.

09 iul, 2017 | ECONOMICA.net

Este prima confirmare a unei întâlniri private între cei mai apropiaţi oameni ai preşedintelui şi un cetăţean rus, afirmă New York Times, citând ca surse înregistrări guvernamentale confidenţiale şi persoane care cunosc documentele.

Donald Trump junior a recunoscut printr-o declaraţie că întâlnirea a avut loc şi a afirmat că a fost una "scurtă, de prezentare", iar subiectul principal a fost adopţia copiilor ruşi de către cetăţenii americani. El susţine că i-a chemat la întâlnire şi pe Kushner - soţul surorii sale, Ivanka Trump - şi pe Paul Manafort, care era atunci şeful campaniei prezidenţiale. "Nu a fost o problemă de campanie la momentul respectiv şi nu a existat o continuare", susţine fiul cel mare al preşedintelui. "O cunoştinţă mi-a cerut să particip la întâlnire, dar nu mi s-a spus dinainte numele persoanei cu care urma să mă întâlnesc.

Un avocat al lui Kushner afirmă că acesta "a participat pentru scurt timp" la întâlnire, una din cele peste 100 cu reprezentanţi a peste 20 de ţări, în timpul campaniei electorale şi după alegeri.

Un purtător de cuvânt al lui Manafort a refuzat solicitarea agenţiei Reuters de a comenta articolul de presă citat.

Avocata rusă Natalia Veselniţkaia, cea cu care s-au întâlnit apropiaţii lui Trump, este cunoscută pentru campania ei împotriva legislaţiei americane care stabileşte o listă neagră cu suspecţii de încălcări ale drepturilor omului. Legea respectivă l-a determinat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, să interzică adopţia copiilor ruşi de către cetăţenii americani.

Posibilele contacte între campania electorală a lui Trump şi reprezentanţi ai Rusiei fac obiectul unor anchete desfăşurate de un procuror federal special şi de mai multe comitete ale Congresului Statelor Unite, ca parte a unor investigaţii mai ample privind acuzaţiile că Moscova s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA, din 2016. Articolul a apărut la o zi după ce Donald Trump şi Vladimir Putin au discutat direct subiectul la Hamburg, la summitul G.20.

Sursa: AGERPRES

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO