Anchor Grup ar putea finaliza în 2014 a doua clădire de birouri din Bucureşti

Dezvoltatorul imobiliar Anchor Grup ar putea livra în 2014 a doua clădire de birouri din Bucureşti, a cărei construcţie a fost îngheţată în 2009, urmând ca primele contracte de închiriere să fie încheiate în 3-6 luni.
Economica.net - mie, 14 nov. 2012, 11:31
Anchor Grup ar putea finaliza în 2014 a doua clădire de birouri din Bucureşti

„Învăţ în fiecare zi despre piaţa birourilor, eu având experienţă mare în retail. Piaţa de birouri este unul dintre segmentele de pe piaţa imobiliară care se mişcă, iar zona în care este poziţionată clădirea noastră este una căutată, mai ales de firmele din domeniul IT. Avem finanţare, avem toate autorizaţiile şi estimez că în următoarele 3-6 luni vom încheia şi primele contracte de închiriere, iar după 8-9 luni să livrăm imobilul”, a declarat, miercuri, Ali Ergun Ergen, directorul executiv al Anchor Grup.

Clădirea de birouri este situată pe bulevardul Timişoara, în apropiere de centrul comercial Plaza România, deţinut de asemenea de Anchor Grup.

Potrivit datelor anunţate anterior de companie, clădirea urmează să aibă 36.600 metri pătraţi, structuraţi de 12 etaje, şi să atragă investiţii de circa 50 de milioane de euro.

Până acum a fost construită structura imobilului, dar dezvoltarea a fost sistată în 2008-2009. Termenul iniţial de finalizare a construcţiei era al doilea semestru al anului 2009.

Anchor mai deţine o clădire de birouri în aceeaşi zonă, Anchor Plaza, închiriată integral, centrele comerciale Bucureşti Mall şi Plaza România, pentru care a anunţat în urmă cu câteva săptămâni planuri de extindere de 50 de milioane de euro, şi complexul de locuinţe Incity Residence.

„Nu am decis să investim în România, doar că trebuie să investim. Este o piaţă dificilă, dar nu doar pentru România. România a trecut printr-o perioadă foarte bună între 2005 şi 2009 şi apoi a fost afectată de criză, la fel ca toată lumea, ceea ce a dus la scăderea investiţiilor străine directe. Asta este cea mai mare problemă, că au scăzut investiţiile, însă nu trebuie să aşteptăm ajutor din afară, ci să ne ajutăm singuri”, a spus Ergun Ergen.

El a arătat referindu-se la piaţa de retail că nici în viitor nu va fi o situaţie foarte bună, având învedere accesul din ce în ce mai dificil la finanţare, dar şi modificarea comportamentului de consum.

„Ceea ce este bine pentru viitor este că oamenii sunt mai cu picioarele pe pământ, sunt mai cumpătaţi şi au aşteptări mai realiste”, a adăugat Ergun Ergen.

Anchor Grup a investit din 1997, de când a intrat în România, 350 de milioane de euro. Compania este parte a grupului Fiba Holding, fondat în anul 1987 de omul de afaceri turc Husnu Ozyegin.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...