1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Anders Fogh Rasmussen: Relaţia NATO-SUA, la fel de puternică, indiferent cine câştigă alegerile

Statele Unite vor avea în continuare legături foarte puternice cu Europa în domeniul securităţii, indiferent de rezultatul alegerilor prezidenţiale americane de marţi, a apreciat secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen.

05 noi, 2012 | Mediafax

"Indiferent cine va învinge, sunt sigur că Statele Unite vor rămâne angajate foarte puternic în relaţia transatlantică", a declarat Rasmusen, într-o conferinţă de presă la Bruxelles. NATO "va rămâne un pilon" al acestei Alianţe. a adăugat el.

Anunţând că aşteaptă rezultatul alegerilor cu "acelaşi entuziasm" ca toată lumea, Rasmussen a calificat ca "excelentă" cooperarea dintre NATO şi Barack Obama, după învestirea acestuia în ianuarie 2009.

Problemele legate de apărare nu au ocupat un loc important în campania candidaţilor democrat şi republican. Aceştia şi-au exprimat poziţiile contrare cu privire la bugetul alocat forţelor armate, după un deceniu de creştere a fondurilor aocate Pentagonului. Barack Obama intenţionează să stabilească bugetul la 2,9% din PIB în cursursul următorilor zece ani, în timp ce Mitt Romney vrea să îl aducă la 4%, în pofida încheierii conflictelor din Irak şi Afganistan.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO