Andrici şi Iaciu, doi mari acţionari ai SIF Muntenia vând cu profit de 41%. Al cui a fost războiul de la SIF4?

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu şi-a vândut pachetul de acţiuni SIF Muntenia (SIF4) cu un profit de 41%. Dividendee încasate dublează acest profit. Un pachet de 1,7% a vândut şi Adrian Andrici, unul dintre cei mai mari investitori de portofoliu de la Bursa din Bucureşti. Iaciu şi Andrici au făcut parte din alianţa de investitori care au declarat acum doi ani război celor ce controlau atunci societatea.
Adrian N. Ionescu - mie, 19 mart. 2014, 08:16
Andrici şi Iaciu, doi mari acţionari ai SIF Muntenia vând cu profit de 41%. Al cui a fost războiul de la SIF4?

Gheorge Iaciu, vârful de lance al campaniei de acum doi ani, de debarcare a  conducerii SIF Muntenia (SIF4), era atunci doar patron al complexului comercvial Dorally.

Adrian Andrici era doar un foarte notoriu investitor de portofoliu la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi  apropiat al celei mai mari case de brokeraj Swiss Capital de la BVB. Folclorul pieţei spune că şeful acesteia a fost orchestratorul campaniei contra echipei Szel & Co, de la controlul SIF4.

Acum Iaciu şi Adran Andrici au împreună peste 60% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar Impact Bucureşti (IMP).

În acelaşi timp, grupul de investitori din spatele preşedintelui SIF Banat Crişana (SIF), Dragoş Bîlteanu, controlează direct şi indirect SIF Muntenia.

Gheorghe Iaciu s-a afirmat la Bursă, odată cu achiziţia unui pachet semnificativ la SIF Muntenia (SIF4) şi prin participarea la gherila împotriva conducătorilor de acum doi ani ai acesteia. a cheltuit, atunci, circa 30 de milioane de lei pe acţiunile SIF, pe care a luat acum peste 42,3 milioane de lei.

Preţul mediu al SIF4 a fost de peste 0,67 lei / acţiune, din 2012 şi până a când Iaciu a raportat deţinerea a 5%. Profitul aventurii lui Iaciu la SIF Muntenia este de peste 41%.

ZF.ro a calculat că Iaciu a mai încasat dividende în valoare de circa 13,5 mil. lei de la SIF4, astfel că profitul său total din această investiţie ajunge la 25,8 mil. lei,  sau un radament de 86%.

În momentul declanşării ostilităţilor de la SIF Muntenia, în iunie 2012, Adrian Andrici era cunoscut drept un important investitor de portofoliu la Bursă şi este foarte probabil să fi înregistrat un profit comparabil.

Vânzările celor doi investitori survin după ce Dragoş Bîlteanu & Co. şi-a consolidat poziţia la SIF4.

Acum nu numai că SIF1 are 75% din acţiunile SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia, dar are şi 5% din acţiunile SIF4.

Astfel Swiss Capital şi şeful său, Bogdan Juravle, au fost intermediarii uneia dintre cele mai mari lupte de pe piaţa de capital românească îşi confirmă reputaţia de lideri ai pieţei de capital româneşti.

Te-ar mai putea interesa și
Fondurile de pensii administrate  de NN, BRD și BCR riscă să piardă plasamente de peste 1 miliard de lei. România vrea afară din BII, banca rusească  la care fondurile au luat obligațiuni – PROIECT
Fondurile de pensii administrate de NN, BRD și BCR riscă să piardă plasamente de peste 1 miliard de lei. România vrea ...
NN Pensii, BCR Erste Asset Management, BRD Asset Management, Banca Transilvania, BRD Pensii, BCR Pensii şi BT Asset Management, prin fondurile pe care le administrează, sunt principalii investitori......
Cum se aplică plafonarea în factura de energie electrică. Noi reguli pentru consumatori
Cum se aplică plafonarea în factura de energie electrică. Noi reguli pentru consumatori
Zilele acestea, furnizorii de energie electrică trimit către clienți facturile pentru luna aprilie, calculate după noile ...
Ungaria impune starea de urgență din cauza războiului din Ucraina
Ungaria impune starea de urgență din cauza războiului din Ucraina
Guvernul ungar declară starea de urgenţă începând de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, din cauza conflictului ...
Serbia vrea să construiască o conductă de gaze până la granița cu România
Serbia vrea să construiască o conductă de gaze până la granița cu România
Ministrul Energiei din Serbia, Zorana Mihajlovic, a declarat luni că Serbia va pregăti designul şi documentaţia tehnică ...