Andronescu: Avem 8.700 de clase de copii înscrişi la clasa pregătitoare, deşi estimam 6.000

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marţi, la dezbaterea moţiunii simple iniţiate de PDL, că ministerul a estimat că vor exista circa 6.000 de clase de copii înscrişi în clasa pregătitoare, ea arătând că, în realitate, numărul de clase este de 8.700.
Economica.net - mar, 02 oct. 2012, 09:45
Andronescu: Avem 8.700 de clase de copii înscrişi la clasa pregătitoare, deşi estimam 6.000

Andronescu a criticat vehement guvernarea PDL pentru faptul că a introdus clasa pregătitoare fără studii de impact, fără spaţii pentru clase, fără materiale didactice şi fără profesori pregătiţi în acest sens.

„Am preluat mandatul la început lunii iulie şi, în afară de faptul că era aprobat curriculum, nimic altceva nu era gândit pentru ca această clasă să demareze la 15 septembrie pentru prima dată în condiţii corespunzătoare”, a spus Andronescu.

Ea a precizat că nu existau materiale didactice gândite pentru clasa pregătitoare şi nu exista demers coerent care să ducă la existenţa acestor materiale didactice.

Andronescu a spus că cea mai neplăcută situaţia a fost dată de faptul că nu au fost pregătite spaţiile pentru clasele pregătitoare, ajungându-se la soluţii inadecvate, aceste clase fiinţând în în ateliare, laboratoare, săli de sport, cabinete metodice, cămine, vestiare, cabinete de logopedie sau chiar în holurile şcolilor.

„Putem admite că s-au făcut greşeli, dar e diabolic să preseverezi în greşeală. Se impune o analiză astfel încât ca anul viitor să nu întâmpinăm necazurile acestui an”, a spus Andronescu.

Ea a arătat că s-a ajuns la situaţii aberante date de faptul că părinţii şi-au schimbat domiciliile, ajungându-se la adrese cu 10-12 familii, la părinţi care şi-au schimbat apartenenţa etnică pentru a-şi înscrie copii la şcoala germană.

Andronescu a mai spus că nu era nimic pregătit în legătură cu cadrele didactice care trebuia să intre la cursurile de la şcola pregătitoare, acest lucru făcându-se în două luni.

„Vom lua măsuri necesare pentru remediarea acestor situaţii, astfel încât părinţii, profesorii, cadrele şcolare să nu se mai confrunte cu ce s-au confruntat anul acesta”, a dat asigurări ministrul.

Plenul Camerei Deputaţilor a început, marţi dimineaţă, dezbaterea moţiunii simple iniţiată de 63 de parlamentari PDL pe tema Educaţiei, intitulată „Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar”, în care se solicită demisia premierului şi a ministrului de resort, Ecaterina Andronescu.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
ANAT critică noile restricții anunțate de Guvern pentru accesul în România, considerând că acestea anulează toate eforturile de redresare ale turismului
ANAT critică noile restricții anunțate de Guvern pentru accesul în România, considerând că acestea anulează toate ...
Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) critică prin intermediul unui comunicat, care are forma unei scrisori ...
Daniel Sologon preia funcția de CEO al Cemacon de la 1 ianuarie 2022
Daniel Sologon preia funcția de CEO al Cemacon de la 1 ianuarie 2022
Liviu Stoleru, CEO-ul celui mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc, predă de la 1 ianuarie 2022 ștafeta ...
Primăria New York impune tuturor salariaților din mediul privat să se vaccineze anti-COVID-19
Primăria New York impune tuturor salariaților din mediul privat să se vaccineze anti-COVID-19
Bill de Blasio, primarul oraşului New York, a anunţat luni că toţi angajaţii din sectorul privat vor fi vizaţi de obligativitatea ...