Andronescu: Avem 8.700 de clase de copii înscrişi la clasa pregătitoare, deşi estimam 6.000

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marţi, la dezbaterea moţiunii simple iniţiate de PDL, că ministerul a estimat că vor exista circa 6.000 de clase de copii înscrişi în clasa pregătitoare, ea arătând că, în realitate, numărul de clase este de 8.700.
Economica.net - mar, 02 oct. 2012, 09:45
Andronescu: Avem 8.700 de clase de copii înscrişi la clasa pregătitoare, deşi estimam 6.000

Andronescu a criticat vehement guvernarea PDL pentru faptul că a introdus clasa pregătitoare fără studii de impact, fără spaţii pentru clase, fără materiale didactice şi fără profesori pregătiţi în acest sens.

„Am preluat mandatul la început lunii iulie şi, în afară de faptul că era aprobat curriculum, nimic altceva nu era gândit pentru ca această clasă să demareze la 15 septembrie pentru prima dată în condiţii corespunzătoare”, a spus Andronescu.

Ea a precizat că nu existau materiale didactice gândite pentru clasa pregătitoare şi nu exista demers coerent care să ducă la existenţa acestor materiale didactice.

Andronescu a spus că cea mai neplăcută situaţia a fost dată de faptul că nu au fost pregătite spaţiile pentru clasele pregătitoare, ajungându-se la soluţii inadecvate, aceste clase fiinţând în în ateliare, laboratoare, săli de sport, cabinete metodice, cămine, vestiare, cabinete de logopedie sau chiar în holurile şcolilor.

„Putem admite că s-au făcut greşeli, dar e diabolic să preseverezi în greşeală. Se impune o analiză astfel încât ca anul viitor să nu întâmpinăm necazurile acestui an”, a spus Andronescu.

Ea a arătat că s-a ajuns la situaţii aberante date de faptul că părinţii şi-au schimbat domiciliile, ajungându-se la adrese cu 10-12 familii, la părinţi care şi-au schimbat apartenenţa etnică pentru a-şi înscrie copii la şcoala germană.

Andronescu a mai spus că nu era nimic pregătit în legătură cu cadrele didactice care trebuia să intre la cursurile de la şcola pregătitoare, acest lucru făcându-se în două luni.

„Vom lua măsuri necesare pentru remediarea acestor situaţii, astfel încât părinţii, profesorii, cadrele şcolare să nu se mai confrunte cu ce s-au confruntat anul acesta”, a dat asigurări ministrul.

Plenul Camerei Deputaţilor a început, marţi dimineaţă, dezbaterea moţiunii simple iniţiată de 63 de parlamentari PDL pe tema Educaţiei, intitulată „Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar”, în care se solicită demisia premierului şi a ministrului de resort, Ecaterina Andronescu.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru refugiații din Ucraina
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru ...
Guvernul a prelungit cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024, prin ordonanţă de urgenţă, perioada până la care pot fi acordate sumele forfetare pentru acoperirea costurilor de masă şi......
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă ...
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...