1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Finanţe şi bănci

Angajaţii ANAF ar putea fi remuneraţi cu procent din încasări - Bădin, Deloitte

Autorităţile vor să remunereze personalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) cu o cotă din încasări şi este posibil să se ajungă în zona de forţare a textului legii sau la abuzuri, susţine Dan Bădin, partener coordonator servicii fiscale şi juridice la Deloitte România.

21 dec, 2017 | ECONOMICA.net

'Propunerea (privind remunerarea personalului ANAF, n.r.) a mai fost la un moment dat, s-a scos, acum sunt discuţii să se reintroducă. Eu cred că o astfel de prevedere este discutabilă. Din moment ce toţi avem nişte obligaţii de serviciu pe care trebuie să le îndeplinim şi luăm un salariu, nu ar trebui să fim plătiţi altfel pentru îndeplinirea obligaţiilor de serviciu. Trebuie văzut în modul în care este făcută legislaţia salarizării în domeniul public. O astfel de remunerare s-ar putea să ducă la nişte dezechilibre care nu cred că sunt neapărat acoperite de lege', a declarat joi Dan Bădin.

Potrivit acestuia, din perspectiva contribuabilului, inspectorul fiscal ar trebui să fie neutru.

'El este cel care vine şi verifică dacă legea a fost corect interpretată, deci vine în control. Dacă am greşit, se recalculează impozitul, trebuie să plătesc dobânzi, penalităţi şi aşa mai departe. Dacă, însă, acest inspector fiscal nu mai este neutru şi el doreşte să ia cât mai mulţi bani de la mine pentru că în funcţie de cât de mulţi bani ia, îşi va lua un comision? Noi credem că vom mai avea o abordare neutră a inspectorului fiscal? Nu vom ajunge în zona de forţare a textului legii, eventual chiar în zona de abuzuri, din cauza faptului că el va fi remunerat cu procent din încasările pe care le va avea?', a mai arătat oficialul Deloitte.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO