1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

Angajaţii Bank of America sunt stimulaţi să confişte locuinţe

Bank of America, a doua mare bancă din Statele Unite, a recompensat angajaţii cu bonusuri şi carduri de cadouri pentru atingerea cotelor fixate pentru confiscările de locuinţe, potrivit declaraţiilor date în justiţie de foşti salariaţi ai instituţiei de credit, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

16 iun, 2013 | Mediafax

Angajaţi în domeniul creditelor ipotecare au comis falsuri şi li s-a cerut de către conducere să întârzie cererile de asistenţă din partea clienţilor, solicitând documente pe care banca le primise deja, potrivit declaraţiilor unor foşti angajaţi al Bank of America, făcute săptămâna trecută la un tribunal federal din Boston.

Banca a respins în mod nejustificat cereri pentru un program de modificare a contractelor de împrumut, a declarat Simone Gordon, specialist în reducerea pierderilor, care a plecat de la Bank of America în 2012.

"Ni se spunea în mod regulat că rolul nostru este să maximizăm comisioanele prin amânarea şi prelungirea procesului de modificare a contractelor de credit, prin orice mijloc", a spus Gordon.

Conducerea a instruit angajaţii să întârzie modificările spunând clienţilor că documentele sunt în curs de analiză, chiar dacă nu se întâmpla acest lucru, a arătat Gordon.

Bank of America, care a cheltuit peste 45 de miliarde de dolari pentru închiderea unui litigiu legat de preluarea în 2008 a Countrywide Financial, este dată în judecată de proprietari de locuinţe care nu au beneficiat de modificarea permanentă a contractelor de credit, după ce au efectuat plăţi într-un program pilot, potrivit documentelor din justiţie

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO