Angajaţii cu abonament de sănătate la reţeaua Regina Maria accesează de 2,5 ori mai mult serviciile medicale decât restul

Angajaţii care au abonament de sănătate la reţeaua Regina Maria accesează de 2,5 ori mai mult serviciile medicale decât pacienţii neabonaţi, care merg la medic punctual, la nevoie. Angajaţii care au o mentalitate puternic axată pe prevenție și pe un stil de viață sănătos activează, în general, în companiile mari din industriile cele mai efervescente din România: IT & Telecom, Finanţe şi Asigurări, industria Auto, arată un studiu făcut de reţeaua de sănătate Regina Maria pe abonaţii săi, pentru a marca 20 de ani de la lansarea pe piaţa româneasă a abonamentelor de sănătate. 
Economica.net - mar, 22 nov. 2016, 13:44
Angajaţii cu abonament de sănătate la reţeaua Regina Maria accesează de 2,5 ori mai mult serviciile medicale decât restul

În urmă cu 20, reţeaua de sănătate Regina Maria a introdus pe piaţa românească abonamentele de sănătate. În prezent, piaţa serviciilor medicale private a depăşit un milion de abonamente de sănătate.

Cu această ocazie, reţeaua de sănătate Regina Maria, compania care a introdus acest concept în România, lansează, în premieră, un studiu care demonstrează impactul pe care aceste pachete de prevenţie îl au asupra stilului de viaţă al angajaţilor, dar şi felul în care influenţează starea de sănătate a acestora.
Studiul a fost realizat la nivel național şi are la bază o analiză cantitativă şi calitativă a datelor interne ale reţelei.

Iată concluziile studiului care vizează doar abonaţii reţelei de sănătate Regina Maria

O treime dintre abonaţii corporate ai reţelei Regina Maria – diagnosticați cu o afecţiune – suferă de o boală cronică, un rezultat al faptului că, în general, pentru români, prevenţia nu reprezintă o prioritate.

Numărul afecţiunilor cronice identificate de medicii din reţeaua de sănătate Regina Maria este direct proporţional cu numărul pacienţilor abonaţi din fiecare domeniu de activitate.

Cei mai mulţi dintre pacienţii diagnosticaţi cu boli cronice sunt angajaţi în domeniul Finanţe & Asigurări (18%) şi în industria IT (14%). Mai departe, o corelare a datelor indică faptul că în domeniul serviciilor financiare, cele mai întâlnite afecţiuni grave sunt atingeri ale discurilor intervertebrale, specifice segmentului 26-45 de ani, şi hipertensiunea arterială, pentru segmentul de vârstă 46-65 de ani. Cei mai mulţi pacienţi diagnosticați cu boli respiratorii sunt angajaţi în IT & Telecom.

”Vârsta la care sunt identificate afecțiunile cronice, precum cele articulare sau cardiovasculare, este în scădere. Această situaţie apare din două motive: pe de o parte, bolile cronice afectează mai des persoanele tinere în contextul unui stil de viaţă solicitant şi dezordonat, iar pe de alta, tinerii au acces nerestricţionat la un medic specialist prin intermediul unui abonament de sănătate, care permite identificarea afecţiunilor în stadiu precoce, atunci când sunt şi mai uşor de tratat. Abonamentele de sănătate au rol și în preîntâmpinarea unor afecțiuni pentru că oferă acces la campaniile de informare derulate de medicii noştri”, declară medicul Dan Dimitriu, medic de Medicină Internă și Coordonator Medical al Departamentului de Calitate în cadrul Rețelei de sănătate Regina Maria.

Angajaţii care au abonament de sănătate accesează de 2,5 ori mai mult serviciile medicale decât pacienţii neabonaţi, care merg la medic punctual, la nevoie.

Acest rezultat vine în contextul în care, în ultimul an, 30% dintre români au mers la medic doar atunci când au prezentat simptome/dureri şi doar una din cinci persoane susţine că a mers la medic în scop preventiv. Angajaţii care au o mentalitate axată pe prevenție şi pe un stil de viață sănătos activează, în general, în companiile mari din industriile cele mai efervescente din România: IT & Telecom (8% din toate accesările pe servicii medicale corporate), Finanțe și Asigurări (3%), Industria Auto (2%).
Abonamentele încurajează un comportament proactiv în ceea ce priveşte sănătatea, oferind acces continuu la servicii medicale, dar şi la workshop-uri ori campanii de informare.

Abonaţii corporate ajung, în medie, de 6,6 ori la medic, pe parcursul unui an.

Dintre aceștia, 63% au vârste cuprinse între 26 şi 45 de ani. Tinerii văd abonamentele de sănătate ca pe o componentă firească a vieții, înțeleg importanța prevenției și influențează pozitiv comportamentul medical al apropiaților. 16% din totalul abonamentelor încheiate în rețeaua de sănătate Regina Maria aparțin membrilor de familie ai celor abonați. 58% dintre cei care accesează abonamentele de sănătate corporate sunt femei, care au putere de decizie când vine vorba de sănătatea întregii familii. Toate aceste date indică schimbări pozitive care, în timp, pot conduce la creşterea speranței de viață din România. În prezent, decalajul dintre țara noastră și alte state din Europa de Vest din acest punct de vedere este de 7-8 ani.

”Studiul demonstrează, o dată în plus, influența pozitivă clară pe care abonamentul medical o are asupra comportamentului preventiv al angajaților: când au acces nelimitat la servicii medicale de calitate, oamenii merg la medic. Astfel, abonamentul de sănătate s-a transformat în cel mai cerut și mai apreciat beneficiu pe care o companie îl poate oferi angajatului, în afara salariului. Cererea mare pentru pachetele medicale a însemnat, ca profit reinvestit, și un număr mai mare de clinici private la nivel național, care au acoperit nevoile pacienților acolo unde statul a rămas descoperit. În prezent, portofoliul Regina Maria numără peste 365.000 de abonamente de sănătate, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din business-ul nostru”, susține Fady Chreih, CEO al reţelei de sănătate Regina Maria

Pe piaţa serviciilor medicale s-a dezvoltat un produs complementar abonamentului medical: asigurarea de sănătate.

Abonamentul de sănătate oferă servicii medicale de bază, care nu acoperă și zona spitalicească.

Asigurarea de sănătate funcționează ca un instrument financiar pe care pacientul îl poate activa la nevoie, în cazuri medicale grave, care necesită chirurgie și spitalizare.

”Abonamentul de sănătate și asigurarea medicală intervin în toate cele trei paliere care stau la baza sistemului medical: educație continuă și profilaxie, evaluarea și rezolvarea unor situații de gravitate mică și medie, respectiv soluționarea problemelor grave de sănătate. Cele două produse pot coexista perfect, astfel încât să vină în sprijinul pacienților și să le ofere acestora beneficii majore pentru sănătate. Prin urmare, ne dorim ca legislația din România să permită același regim fiscal, atât pentru abonamente, cât și pentru asigurări. Pacienții ar avea acces la un pachet medical ”onest”, în condițiile în care, în prezent, în România, 70% dintre asigurările vândute sunt, de fapt, abonamente mascate.”, adaugă Fady Chreih.

Pentru 2017, principalele obiective de business sunt creșterea cu aproximativ 15% pentru atingerea unei cifre de afaceri de 110 milioane de euro, dar și inagurarea spitalului din Cluj Napoca, primul spital privat multidisciplinar din regiune, cu o investiție totală de 15 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...