1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

Companii

Angajaţii Dacia primesc salarii mărite cu 200 de lei şi prime de 1.450 lei, după negocierile cu sindicatele

Administraţia Automobile Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia au încheiat miercuri negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă, reprezentanţii salariaţilor reuşind să obţină o creştere salarială cu 120 de lei începând cu 1 ianuarie 2017, se arată într-un comunicat de presă al companiei, remis Agerpres.

01 mar, 2017 | Agerpres

Părţile au convenit majorarea salariului de bază brut pentru operatori cu 120 lei, începând cu 1 ianuarie, completată de o creştere de 80 de lei, de la 1 martie. În plus, toţi angajaţii vor primi o primă pentru rezultatul anului 2016 în valoare de 1.450 lei brut, acordată în luna mai.  

De asemenea, administraţia a informat partenerul social că valoarea tichetului de masă va creşte la 12 de lei, din luna aprilie, şi la 15 lei (valoarea maximă), începând din luna octombrie. 

'În ciuda faptului că inflaţia a fost negativă şi că TVA-ul a scăzut, salariile operatorilor au crescut în 2015 şi în 2016. Salariul mediu realizat de un operator la Dacia în 2016 a fost de aproximativ 5.000 de lei brut, comparabil cu nivelul salariilor medii din ţări precum Cehia, Ungaria, Turcia sau Slovacia', afirmă compania. 

Obiectivul Grupului Renault în România este acela de a păstra competitivitatea în toate activităţile derulate, inclusiv în cea de fabricaţie, pe platforma industrială de la Mioveni. Aceasta trebuie să se menţină performantă alături de celelalte uzine ale Grupului Renault şi în raport cu competiţia, se mai arată în comunicat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO