1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

News

Angajaţii de la Oltchim i-au cerut prefectului demiterea conducerii şi implicare guvernamentală

Angajaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea i-au cerut prefectului Mircea Nadolu, pe care l-au forţat să participe la discuţii, demiterea actualei conduceri a combinatului şi a administratorului judiciar, precum şi implicare guvernamentală, protestul încheindu-se după aproximativ şase ore.

04 iul, 2013 | Mediafax

Potrivit reprezentanţilor Sindicatului Liber din Oltchim, angajaţii combinatului i-au dat prefectului Mircea Nadolu o listă cu revendicări în care cer demiterea actualei conduceri şi a administratorului judiciar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am transmis Guvernului, prin prefectul Mircea Nadolu, o listă cu revendicări în care cerem demiterea actualei conduceri a Oltchim şi a administratorului judiciar şi numirea unor persoane competente care să repună în funcţiune combinatul. Vrem o implicare guvernamentală, iar oamenii şi-au anunţat intenţia de a continua protestele, după ce au aflat că nu există fonduri decât pentru plata a 50 la sută din lichidarea pe luna mai. Avem nevoie de implicarea guvernamentală, deoarece considerăm că numai cu implicarea premierului Victor Ponta se pot rezolva problemele Oltchim", a declarat liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu.

Protestul salariaţilor şi foştilor angajaţi de la Oltchim s-a încheiat după aproximativ şase ore.

Peste o sută de angajaţi de la Oltchim s-au adunat, joi, în faţa pavilionului adminsitrativ al combinatului pentru a protesta faţă de neplata salariilor pentru luna mai, iar acestora li s-au alăturat şi persoane disponibilizate.

În mijlocul protestatarilor a venit şi prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, pentru a sta de vorbă cu aceştia, fiind însă huiduit.

Ulterior, prefectul a vrut să plece spre Uzinele Govora, aflate în apropiere, pentru a evita să discute cu sindicatele şi cu conducerea combinatului, dar o parte dintre angajaţii Oltchim au mers după el.

La sediul Uzinelor Govora, angajaţii s-au aşezat în faţa maşinii lui Mircea Nadolu şi l-au obligat pe acesta să îi însoţească în sala de şedinţe a combinatului Oltchim pentru a participa la discuţii.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, joi, că va merge vineri la Oltchim, împreună cu ministrul pentru dialog social, Doina Pană, care are "o voce de stewardesă ce îndoaie orice fier".

De asemenea, Vosganian dat asigurări că cele o mie de persoane disponibilizate de la Oltchim vor primi sumele aferente concediilor pe perioada în care nu au lucrat.

În luna iunie, peste 900 de salariaţi de la Oltchim - 605 de la Râmnicu Vâlcea şi 327 de la Divizia Petrochimică Bradu-Piteşti - au fost disponibilizaţi, ei beneficiind de indemnizaţie de şomaj şi venit de completare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO