Angajaţii de la Oltchim i-au cerut prefectului demiterea conducerii şi implicare guvernamentală

Angajaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea i-au cerut prefectului Mircea Nadolu, pe care l-au forţat să participe la discuţii, demiterea actualei conduceri a combinatului şi a administratorului judiciar, precum şi implicare guvernamentală, protestul încheindu-se după aproximativ şase ore.
Economica.net - joi, 04 iul. 2013, 14:15
Angajaţii de la Oltchim i-au cerut prefectului demiterea conducerii şi implicare guvernamentală

Potrivit reprezentanţilor Sindicatului Liber din Oltchim, angajaţii combinatului i-au dat prefectului Mircea Nadolu o listă cu revendicări în care cer demiterea actualei conduceri şi a administratorului judiciar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am transmis Guvernului, prin prefectul Mircea Nadolu, o listă cu revendicări în care cerem demiterea actualei conduceri a Oltchim şi a administratorului judiciar şi numirea unor persoane competente care să repună în funcţiune combinatul. Vrem o implicare guvernamentală, iar oamenii şi-au anunţat intenţia de a continua protestele, după ce au aflat că nu există fonduri decât pentru plata a 50 la sută din lichidarea pe luna mai. Avem nevoie de implicarea guvernamentală, deoarece considerăm că numai cu implicarea premierului Victor Ponta se pot rezolva problemele Oltchim”, a declarat liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu.

Protestul salariaţilor şi foştilor angajaţi de la Oltchim s-a încheiat după aproximativ şase ore.

Peste o sută de angajaţi de la Oltchim s-au adunat, joi, în faţa pavilionului adminsitrativ al combinatului pentru a protesta faţă de neplata salariilor pentru luna mai, iar acestora li s-au alăturat şi persoane disponibilizate.

În mijlocul protestatarilor a venit şi prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, pentru a sta de vorbă cu aceştia, fiind însă huiduit.

Ulterior, prefectul a vrut să plece spre Uzinele Govora, aflate în apropiere, pentru a evita să discute cu sindicatele şi cu conducerea combinatului, dar o parte dintre angajaţii Oltchim au mers după el.

La sediul Uzinelor Govora, angajaţii s-au aşezat în faţa maşinii lui Mircea Nadolu şi l-au obligat pe acesta să îi însoţească în sala de şedinţe a combinatului Oltchim pentru a participa la discuţii.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, joi, că va merge vineri la Oltchim, împreună cu ministrul pentru dialog social, Doina Pană, care are „o voce de stewardesă ce îndoaie orice fier”.

De asemenea, Vosganian dat asigurări că cele o mie de persoane disponibilizate de la Oltchim vor primi sumele aferente concediilor pe perioada în care nu au lucrat.

În luna iunie, peste 900 de salariaţi de la Oltchim – 605 de la Râmnicu Vâlcea şi 327 de la Divizia Petrochimică Bradu-Piteşti – au fost disponibilizaţi, ei beneficiind de indemnizaţie de şomaj şi venit de completare.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...