Angajaţii Electrocentrale Oradea iau prime de Paşte de 400 de lei, deşi societatea are datorii

Cei peste 950 de angajaţi ai Electrocentrale Oradea, aflată în subordinea CL, vor primi prime de Paşte de 400 de lei, deşi societatea are datorii de 170 de milioane de lei la stat şi furnizori, în timp ce OTL - altă societate subordonată CL, dar fără datorii - oferă salariaţilor bonuri de 500 de lei.
Economica.net - lun, 22 apr. 2013, 20:41
Angajaţii Electrocentrale Oradea iau prime de Paşte de 400 de lei, deşi societatea are datorii

Singurii bihoreni salariaţi în sectorul public care vor beneficia anul acesta de prime de Paşte sunt angajaţii societăţii Electrocentrale şi cei ai societăţii Oradea Transport Local, ambele aflate în subordinea Consiliului Local Oradea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Angajaţii noştri vor primi anul acesta prime de Paşti în valoare de 400 de lei pe persoană, indiferent de funcţie şi de vechime, conform contractului colectiv de muncă”, a declarat directorul general al Electrocentrale, Dragoş Gligor.

Potrivit acestuia, societatea Electrocentrale are 953 de salariaţi şi a adunat datorii atât la bugetul de stat (12 milioane de lei), cât şi la furnizorii de combustibili (158 de milioane de lei), în timp ce de la clienţii consumatori are de încasat creanţe în cuantum de 24 de milioane de lei.

Tot în baza contractului colectiv de muncă vor beneficia de prime şi salariaţii societăţii Oradea Transport Local.

„Fiecare angajat are dreptul, conform contractului colectiv de muncă, la bonuri valorice de 500 de lei”, a afirmat purtătorul de cuvânt al OTL, Carmen Tocuţ.

Ea a spus că societatea orădeană de transport local nu are datorii faţă de furnizori ori bugetul de stat sau cele ale asigurărilor sociale. OTL are în organigramă 680 de posturi, însă doar 640 sunt ocupate.

La cea de-a treia societate aflată în subordinea Consiliului Local, Compania de Apă Oradea, angajaţii nu vor beneficia de prime, întrucât luna trecută a intrat în vigoare un nou contract colectiv de muncă, din care au fost eliminate toate cele trei tipuri de prime prevăzute în precedenta înţelegere dintre salariaţi şi conducere, dar şi din cauză că administraţia a făcut concedieri.

„Vechiul nostru contract de muncă prevedea prime de Paşte, de Crăciun şi de Ziua Gospodarului, pe 20 iulie, dar a expirat, iar cel nou, intrat în vigoare luna trecută, nu le-a mai preluat. De asemenea, la noi au fost concediaţi 47 din cei 535 de angajaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al CAO, Alin Sas.

Potrivit managerului Ovidiu Gavra, Compania de Apă Oradea nu are datorii nici la bugetul de stat, nici la cele ale asigurărilor sociale de sănătate, de şomaj sau de pensii şi nici la furnizorii de bunuri sau servicii.

Salariaţii Primăriei Oradea nu vor primi nici ei prime.

„Nu putem da nicio primă de Paşte”, a declarat viceprimarul Oradiei Ovidiu Mureşan.

Potrivit reprezentanţilor celorlalte instituţii publice din judeţul Bihor, precum Consiliul Judeţean, Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Oficiul Judeţean de Poştă, sucursala Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia Generală a Finanţelor Publice, angajaţii acestora nu vor primi de Paşte niciun fel de recompense.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters....
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, a fost singurul cumpărător al energiei hidro puse pe piață cu livrare în 2025
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, ...
EDS, trader și furnzior de energie și compania care și în trecut a mizat pe creșterea prețului la energie în viitor ...
Electroputere VFU Paşcani a finalizat revizia capitală la 17 „Săgeţi Albastre” din cele 50 contractate cu CFR Călători
Electroputere VFU Paşcani a finalizat revizia capitală la 17 „Săgeţi Albastre” din cele 50 contractate cu ...
Electroputere VFU Paşcani a finalizat reparaţia capitală de tip R9 la cel de-al 17-lea automotor Siemens Desiro SR20D, ...