Angajaţii Oltchim protestează în faţa Prefecturii Vâlcea

Angajaţii Oltchim au ajuns, vineri după-amiază, în faţa sediului Prefecturii Vâlcea, după ce au parcurs 12 kilometri în marş de la combinat, ei scandând "Demisia", iar o delegaţie a protestatarilor a intrat la discuţii cu autorităţile locale, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Economica.net - vin, 29 mart. 2013, 12:15
Angajaţii Oltchim protestează în faţa Prefecturii Vâlcea

Aproximativ 400 de salariaţi de la Oltchim, care au protestat în faţa sediului combinatului, au plecat în marş spre Prefectura Vâlcea, ei parcurgând 12 kilometri în aproximativ două ore, traficul rutier pe DN 64 şi pe principalele bulevarde din oraş fiind perturbat.

În faţa sediului Prefecturii Vâlcea, oamenii scandează „Demisia”, „Vrem să muncim, nu vrem să murim” şi „Mincinoşii”, iar în mâini au pancarte pe care scrie „Privatizaţi Guvernul”.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestul se desfăşoară fără incidente, sub supravegherea jandarmilor.

Peste 500 de angajaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Divizia Petrochimică Bradu au protestat, vineri, în faţa pavilioanelor administrative ale unităţilor, după ce în ultimele două zile au protestat pe DN 64 Vâlcea-Drăgăşani, blocând traficul.

Protestul angajaţilor de la Divizia Petrochimică Bradu s-a încheiat, după ce aceştia au vrut să blocheze DN 65 B de două ori, însă au fost opriţi de liderul sindical.

Miercuri, peste 200 de angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au blocat traficul pe Drumul Naţional 64, timp de două ore, cerând administratorului judiciar şi reprezentanţilor Ministerului Economiei să vină la Vâlcea pentru a le prezenta planul privind unitatea.

Tot miercuri, peste 300 de salariaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu au protestat pe DN 65 B şi au blocat şoseaua în zona Vămii din Piteşti, la un moment dat o parte a protestatarilor îmbrâncindu-se cu jandarmii care au intervenit să elibereze drumul.

Şi joi peste 200 de angajaţi ai Oltchim au blocat traficul pe Drumul Naţional 64, timp de două ore.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, parte a reţelei grupului internaţional BDO.

Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...