Angajaţii Oltchim Râmnicu Vâlcea vor primi avansul pentru luna septembrie până în 15 noiembrie

Angajaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, care au protestat luni în faţa pavilionului administrativ, vor primi avansul pentru luna septembrie până în 15 noiembrie, iar lichidarea până în 27 noiembrie, a anunţat conducerea combinatului, şase dintre protestatari intrând însă în greva foamei.
Economica.net - lun, 12 nov. 2012, 17:39
Angajaţii Oltchim Râmnicu Vâlcea vor primi avansul pentru luna septembrie până în 15 noiembrie

Potrivit liderului interimar de sindicat Corneliu Cernev, în urma protestului spontan la care au participat 400 de angajaţi, a avut loc o şedinţă a conducerii combinatului cu reprezentanţi ai sindicatului şi ai salariaţilor, la care a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, prefectul Mircea Nadolu şi senatorul PSD Laurenţiu Coca.

„Domnul manager Mihai Bălan a anunţat după şedinţa de astăzi (n.r. – luni) că a decis ca avansul pentru luna septembrie să fie achitat până în 15 noiembrie, iar lichidarea până în 27 noiembrie”, a declarat liderul interimar al Sindicatului Oltchim RâmnicuVâlcea, Corneliu Cernev.

El a mai spus că până la până la sfârşitul acestei săptămâni alte trei secţii ale combinatului vor reporni, capacitatea de producţie ajungând astfel la 25 la sută.

„Dar angajaţii sunt nemultumiţi în continuare de faptul că Guvernul nu şi-a achitat promisiunea de a aloca 40 milioane de euro pentru întreg capitalul de lucru. A fost o şedinţă lungă, preşedintele CJ Vâlcea, Ion Câlea, a luat legătura cu prim-ministrul Victor Ponta cerându-i acestuia soluţii pentru repornirea combinatului la capacitate de 65 la sută”, a adăugat Cernev.

Acesta a precizat că şase dintre salariaţii participanţi la protest au intrat în greva foamei, urmând ca în această noapte muncitorii să rămână la Dispensarul Oltchim.

„Oamenii vor răspunsuri ferme, sunt nemulţumiţi şi vor continua protestul, şase au intrat în greva foamei, sunt toţi bărbaţi, care în această noapte vor rămâne la Dispensarul Oltchim, sub supravegherea medicilor de pe platformă. Cât priveşte producţia, acum combinatul funcţionează la 7-8 la sută, miercuri la ora 8.00 reîncepe producţia la secţia de propenoxid, se va ajunge astfel la 15 la sută, iar la sfârşitul săptămânii acesteia se va ajunge la 25 la sută capacitate de producţie reluată, prin repornirea altor două secţii, cele de polieter şi de sinteze organice. În octombrie s-a reuşit pornirea secţiei de electroliză cu membrană ceea ce reprezintă 8 la sută din capacitatea societăţii”, a mai afirmat Corneliu Cernev.

La încheierea şedinţei, la ieşirea din pavilionul administrativ al Combinatului Oltchim, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, prefectul Mircea Nadolu şi senatorul social-democrat Laurenţiu Coca au fost huiduiţi de protestatari, care i-au acuzat că nu şi-au onorat promisiunile faţă de salariaţi şi faţă de companie.

Aproximativ 400 de angajaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea pau protestat, luni, în faţa pavilionului administrativ, pentru că nu şi-au primit salariile pentru lunile septembrie şi octombrie.

Te-ar mai putea interesa și
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
Jurnalista palestiniană Shireen Abu Akleh, care avea şi cetăţenie americană, a fost ucisă pe 11 mai de tirurile Forţelor de Apărare Israeliene, a concluzionat Înaltul Comisar al Naţiunilor......
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Trupele ucrainene se retrag din Severodoneţk şi astfel îşi recunosc de fapt epuizarea în faţa ofensivei trupelor ruse, ...
Sprijin de până la 1.750 de lei pentru familiile care așteaptă să se mute în locuințele sociale din Prelungirea Ghencea – proiect
Sprijin de până la 1.750 de lei pentru familiile care așteaptă să se mute în locuințele sociale din Prelungirea Ghencea ...
Familiile cărora li s-au repartizat locuinţe sociale în blocul din B-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326, nefinalizat ...
Ministerul Finanţelor va lista luni patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS
Ministerul Finanţelor va lista luni patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS
Ministerul Finanţelor listează luni la Bursa de Valori Bucureşti patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS, relatează ...