1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Joburi/HR

Angajatorii care nu respectă legislaţia muncii, amendaţi cu 2,9 mil. de lei, în urma unui control

În urma unui control făcut de Inspecţia Muncii între 11 şi 15 martie, instituţia a amendat angajatorii care nu respectă legislaţia muncii cu peste 2,9 milioane de lei. Iată pentru ce nereguli vor plăti angajatorii controlaţi de Inspecţia Muncii.

20 mar, 2013 | ECONOMICA.net

Inspecţia Muncii a desfăşurat în perioada 11 – 15 martie 2013 acţiuni de control în urma cărora a aplicat amenzi în valoare totală de peste 2,9 milioane de lei. Inspecţia Muncii a depistat 288 persoane care lucrau fără forme legale.

În domeniul relaţiilor de muncă, Inspecţia Muncii a făcut peste 2,300 de controale şi a aplicat amenzi în valoare de 2,2 milioane de lei.
Pentru munca la negru, Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de peste 1,65 de milioane de lei.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare, Inspecţia Muncii a înaintat 10 propuneri de cercetare penală cu privire la angajatorii care au încălcat legea.

Pentru 30 de persoane fizice, Inspecţia Muncii a aplicat sancţiuni contravenţionale pentru că au acceptat să muncească fără să aibă încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, Inspecţia Muncii a făcut peste 1,600 de controlale şi a aplicat amenzi în valoare de peste 740,000 de lei.

La 19 angajatori, Inspecţia Muncii a dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă pentru că exista un pericol iminent de accidentare. Inspecţia Muncii a dispus sistarea activităţii la un angajator din judeţul Teleorman, fără să precizeze identitatea acestuia.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 19 evenimente care pot fi încadrate ca accidente de muncă, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă.

În urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus în domeniul relaţiilor de muncă peste 5,500 de măsuri iar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă 2,400.
 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO