Angajatorii care nu respectă legislaţia muncii, amendaţi cu 2,9 mil. de lei, în urma unui control

În urma unui control făcut de Inspecţia Muncii între 11 şi 15 martie, instituţia a amendat angajatorii care nu respectă legislaţia muncii cu peste 2,9 milioane de lei. Iată pentru ce nereguli vor plăti angajatorii controlaţi de Inspecţia Muncii.
Economica.net - mie, 20 mart. 2013, 13:36
Angajatorii care nu respectă legislaţia muncii, amendaţi cu 2,9 mil. de lei, în urma unui control

Inspecţia Muncii a desfăşurat în perioada 11 – 15 martie 2013 acţiuni de control în urma cărora a aplicat amenzi în valoare totală de peste 2,9 milioane de lei. Inspecţia Muncii a depistat 288 persoane care lucrau fără forme legale.

În domeniul relaţiilor de muncă, Inspecţia Muncii a făcut peste 2,300 de controale şi a aplicat amenzi în valoare de 2,2 milioane de lei.
Pentru munca la negru, Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de peste 1,65 de milioane de lei.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare, Inspecţia Muncii a înaintat 10 propuneri de cercetare penală cu privire la angajatorii care au încălcat legea.

Pentru 30 de persoane fizice, Inspecţia Muncii a aplicat sancţiuni contravenţionale pentru că au acceptat să muncească fără să aibă încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, Inspecţia Muncii a făcut peste 1,600 de controlale şi a aplicat amenzi în valoare de peste 740,000 de lei.

La 19 angajatori, Inspecţia Muncii a dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă pentru că exista un pericol iminent de accidentare. Inspecţia Muncii a dispus sistarea activităţii la un angajator din judeţul Teleorman, fără să precizeze identitatea acestuia.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 19 evenimente care pot fi încadrate ca accidente de muncă, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă.

În urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus în domeniul relaţiilor de muncă peste 5,500 de măsuri iar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă 2,400.
 

Te-ar mai putea interesa și
Damen Naval Holding BV a preluat de la Koninklijke Schelde Groep BV 90% din capitalul social al firmei de inginerie navală Marine Engineering pentru 2,54 de milioane de euro
Damen Naval Holding BV a preluat de la Koninklijke Schelde Groep BV 90% din capitalul social al firmei de inginerie navală ...
Damen Naval Holding BV a preluat de la Koninklijke Schelde Groep BV 90% din capitalul social al societăţii Marine Engineering pentru 2,54 de milioane de euro, se arată într-o decizie a firmei,......
Tesla nu mai primește comenzi pentru Cybertruck din afara Americii de Nord
Tesla nu mai primește comenzi pentru Cybertruck din afara Americii de Nord
Site-ul Tesla nu mai permite solicitanților din afara Americii de Nord să comande un pick-up electric Cybertruck.
Avertisment : Impactul inflației pe piața serviciilor de telecomunicații se va întinde pe parcursul următorilor ani
Avertisment : Impactul inflației pe piața serviciilor de telecomunicații se va întinde pe parcursul următorilor ani
Impactul inflației pe piața serviciilor de telecomunicații se va întinde pe parcursul următorilor ani, avetizează IDC, ...
Finlanda şi Suedia își depun cererile de aderare la sediul NATO
Finlanda şi Suedia își depun cererile de aderare la sediul NATO
Finlanda şi Suedia îşi vor depune miercuri, împreună, candidaturile pentru aderarea la NATO, au anunţat cele două ...