Angela Merkel ţine „mult” la relaţia sa cu „preşedintele francez”

Cancelarul german Angela Merkel ţine "mult" la relaţia sa cu "preşedintele francez", în pofida diferenţelor faţă de François Hollande sau predecesorul acestuia Nicolas Sarkozy, a mărturisit ea la finalul summitului european de la Bruxelles, relatează AFP.
Economica.net - sâm, 20 oct. 2012, 15:17
Angela Merkel ţine

„Ţin mult la această relaţie, deoarece Cancelaria şi preşedintele francez vor coopera întotodeauna bine”, a subliniat Merkel.

„Suntem cu toţii oameni diferiţi. Era vizibil, când m-aţi văzut cu fostul preşedinte. Este la fel de vizibil când mă vedeţi cu actualul preşedinte”, a recunoscut ea.

„Cu toate acestea, găsim o cale de cooperare”, a subliniat Merkel. La acest summit, „aşa cum aţi văzut, am găsit inclusiv o soluţie la problema concretă (a supravegherii bancare). Iar acest lucru contează”, a apreciat cancelarul.

În noaptea de joi spre vineri, Hollande şi-a exprimat, de asemenea, satisfacţia faţă de un „acord perfect cu prietenii noştri germani”, pregătit în cursul unei reuniuni bilaterale cu cancelarul, înainte de începerea summitului.

„Am descoperit, imediat ce m-am întâlnit cu doamna Merkel, că se afla într-o stare de spirit foarte precisă, aşa cum este mereu, şi anume să parcurgem etape, ci nu să le ardem”, şi „ne-am înţeles cu uşurinţă”, a subliniat el.

În noaptea de joi spre vineri, un compromis franco-german a permis degajarea unui acord privind supravegherea bancară, o etapă-cheie în cadrul strategiei europene de ieşire din criză.

Liderii europeni s-au angajat să ajungă la o înţelegere asupra cadrului legal al acestui mecanism în 2013, aşa cum doreşte Franţa, dar să îl pună în aplicare în mod progresiv, aşa cum doreşte Germania.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – API
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – ...
Constructorul austriac Porr a început organizarea de șantier pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu - Pitești, a anunțat duminică Asociația Pro Infrastructură (API).......
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
După ce Economica a publicat materialul referitor la posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori, așa cum ...
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Preşedintele bulgar Rumen Radev a calificat drept cinic refuzul unor parteneri din UE de a primi ţara sa în spaţiul Schengen, ...
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
O agenţie de plasare a forţei de muncă recrutează 300 de oameni care vor să lucreze pe nave de croazieră în 2023. ...