Animaţia „Neînfricată/ Brave” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

Pelicula "Neînfricată/ Brave", noua producţie de animaţie a studiourilor Pixar, care explorează în premieră abordarea din filmele cu prinţese, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de societatea Exhibitor Relations, informează AFP.
Economica.net - lun, 25 iun. 2012, 08:14
Animaţia

„Brave”, care prezintă aventurile prinţesei scoţiene Merida, o fată băieţoasă şi temperamentală care respinge tradiţiile familiei sale, a obţinut încasări de 66,7 milioane de dolari.

Filmul de animaţie „Madagascar 3: Fugăriţi prin Europa/ Madagascar 3: Europe’s Most Wanted” a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 20,2 milioane de dolari de vineri până duminică. Beneficiind de vocile actorilor Ben Stiller şi Chris Rock, această nouă expediţie îi poartă pe eroii evadaţi de la o grădină zoologică newyorkeză într-un circ ambulant prin Europa.

Thrillerul SF „Abraham Lincoln: Vânătorul de vampiri/ Abraham Lincoln: Vampire Hunter”, regizat de Timur Bekmambetov, a debutat pe locul al treilea cu încasări de 16,5 milioane de dolari. Pelicula îl prezintă pe Lincoln, figură ilustră a Războiului de Secesiune, în rolul unui personaj care jură să elimine vampirii însetaţi de sânge care se pregătesc să invadeze ţara.

Filmul SF „Prometheus”, regizat de Ridley Scott, a coborât pe locul al patrulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 10 milioane de dolari. Această peliculă descrie călătoriile efectuate în cele mai îndepărtate colţuri ale Universului de o echipă de exploratori spaţiali, interpretaţi de Charlize Theron şi Michael Fassbender, care descoperă un indiciu despre originea oamenilor de pe Terra.

Pe poziţia a cincea a coborât filmul „Rock pentru totdeauna/ Rock of Ages”, cu Tom Cruise în rolul principal, care în al doilea weekend de proiecţii pe ecranele din America de Nord a încasat 8 milioane de dolari.

Filmul „Albă ca Zăpada şi Războinicul Vânător/ Snow White and the Huntsman” a coborât de poziţia a şasea, cu încasări de 8 milioane de dolari de vineri până duminică. Noua ecranizare a celebrei poveşti clasice este regizată de Rupert Sanders, le are în distribuţie pe actriţele Charlize Theron şi Kristen Stewart şi abundă în efecte speciale. În această peliculă, un vânător care a primit misiunea de a o răpi pe Albă ca Zăpada devine în cele din urmă protectorul ei.

Pe poziţia a şaptea s-a situat comedia „That’s My Boy”, cu Adam Sandler în rolul principal, care a avut încasări de 7,9 milioane de dolari la sfârşitul săptămânii trecute.

Lungmetrajul SF „Răzbunătorii/ The Avengers”, regizat de Joss Whedon – creatorul şi scenaristul serialului TV „Buffy, spaima vampirilor” şi scenaristul peliculei „Toy Story” -, a pierdut încă un loc şi a coborât pe poziţia a opta, cu încasări de 7 milioane de dolari. Această peliculă a devenit cel mai mare succes de casă din istoria studiourilor Walt Disney, cu încasări totale de aproape 1,436 miliarde de dolari, ocupând locul al treilea în box office-ul mondial din toate timpurile.

Cel de-al treilea film din franciza „Men in Black”, care spune povestea unor agenţi secreţi aflaţi în luptă cu extratereştrii invadatori, a pierdut trei poziţii şi a coborât pe locul al nouălea, cu încasări de 5,6 milioane de dolari de vineri până duminică. Această comedie SF, regizată de Barry Sonnenfeld, îi are în distribuţie pe actorii Will Smith, Tommy Lee Jones, Emma Thompson şi Josh Brolin.

Lungmetrajul „Seeking a Friend for the End of the World”, lansat la sfârşitul săptămânii trecute, încheie topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, după ce a vândut bilete de 3,8 milioane de dolari. Filmul îi are în distribuţie pe Steve Carell şi Keira Knightley şi încearcă să răspundă la întrebarea: „Ce aţi face dacă sfârşitul lumii va sosi peste trei săptămâni?”, după descoperirea unui asteroid care se îndreaptă direct spre Terra.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...