Anja Graf, milionara care a dat Elveția pe România, vrea să facă 100 de milioane de euro dintr-un nou business

Anja Graf, milionara care a dat Elveția pe România, vrea să facă 100 de milioane de euro dintr-un nou business. Graf a deschis recent la București prima clădire Vision Apartments, după investiții de 23 de milioane de euro în achiziția și transformarea fostului hotel Ramada Majestic de lângă Teatrul Odeon.
Andrada Ghira - sâm, 14 oct. 2023, 11:06
Anja Graf, milionara care a dat Elveția pe România, vrea să facă 100 de milioane de euro dintr-un nou business

Anja Graf, milionara din Elveția care locuiește de ani buni în România, vrea să crească un nou business, pe lângă locuințele de închiriat din Vision Apartaments.

În 2020, chiar în pandemie, Graf a cumpărat platforma de rezervări B2B (doar pentru clienți business) Acomodeo, care se confrunta cu dificultăți create de pandemia de COVID-19.

„Am cumpărat Acomodeo în pandemie și de atunci dezvoltăm platforma. Când am cumpărat-o, lucrurile nu mergeau bine, iar țelul nostru este să o transformăm într-o poveste de succes. Când am cumpărat platforma, cifra de afaceri era de 800.000 de euro. Până la finele acestui an vom atinge pragul de 25 de milioane de euro. Cu un total de circa 3.600 de proprietăți listate, avem obiective optimiste pentru următorii ani”, a declarat Nadine Abi Ad, CEO Acomodeo, în cadrul unei recente întâlniri cu presa de la București.

Până în 2026, planurile Acomodeo sunt de a ajunge la un număr de 315.000 – 320.000 de apartamente listate în platforma destinată clienților corporate, dar și la o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro.

„Odată atinsă această țintă de 100 de milioane de euro, planul pentru platformă este fie listarea, așa cum a făcut Booking, fie să facem un exit și să vindem unui investitor”, a mai spus Nadine Abi Ad.

În cadrul platformei sunt incluse și cele peste 2.500 de apartamente deținute de Vision Apartments, a căror valoare este de două miliarde de euro.

Vision Apartments a investit 23 de milioane de euro în achiziția și renovarea fostului hotel Ramada Majestic de pe Calea Victoriei, iar Anja Graf ne-a declarat că ar mai putea cumpăra încă un hotel.

Cine este Anja Graf

Milionara Anja Graf s-a născut în  1977 în Winterthur, Elveția, unde la 21 de ani a pornit prima ei afacere. După ce a urmat școala la Winterthur și Zurich, Graf a câștigat o experiență  în industria modelingului cu propria agenție. Munca ei în acest sector anume a inspirat-o să înceapă o afacere cu apartamente mobilate: avea nevoie de cazare temporară la prețuri accesibile pentru modelele sale, lucru extrem de dificil de găsit.

Astfel, tânăra a început să mobileze ea însăși apartamentele. Odată ce a apărut interesul pentru apartamentele sale, s-a născut ideea de afaceri. În 1999, Graf a lansat Vision Apartments, cu câteva apartamente situate în inima orașului Zurich. De atunci, compania a crescut și a trecut granițele Elveției zece ani  mai târziu. În prezent, compania oferă peste 2.500 de apartamente de închiriat.

Anja este mamă a patru copii, îi place să facă snowboarding în timpul liber și își păstrează interesul pentru culturile și călătoriile străine. Alături de germană și engleză, Anja Graf vorbește franceza, spaniola și poloneza.

 

Te-ar mai putea interesa și
Indicele Dow Jones al Bursei din New York a sărit pentru prima dată de 40.000 de puncte, în așteptarea unei decizii a Fed de reducere a dobânzii
Indicele Dow Jones al Bursei din New York a sărit pentru prima dată de 40.000 de puncte, în așteptarea unei decizii a ...
Indicele Dow Jones Industrial Average al Bursei de la New York a depăşit joi, pentru prima dată, pragul de 40.000 de puncte, în condiţiile în care marţi, miercuri şi joi bursele globale au......
Mircea Hațegan este noul director comercial al Telekom Romania Mobile Communications, în locul Andreei Cramer
Mircea Hațegan este noul director comercial al Telekom Romania Mobile Communications, în locul Andreei Cramer
Mircea Hațegan a fost numit astăzi în funcția de director executiv comercial al Telekom Romania Mobile Communications, ...
MADR: Inspectorii ANPA nu au identificat activităţi de recoltare a moluştelor sau a rapanelor în zona Portului Midia – Năvodari
MADR: Inspectorii ANPA nu au identificat activităţi de recoltare a moluştelor sau a rapanelor în zona Portului Midia ...
Inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) au realizat în anul 2024, numai în Portul Midia ...
CNAIR pregătește achiziția a 32 de utilaje cu cu macara și echipament de atenuare a șocurilor la impact
CNAIR pregătește achiziția a 32 de utilaje cu cu macara și echipament de atenuare a șocurilor la impact
CNAIR a anunțat debutul procedurilor legale pentru achiziția unor utilaje destinate intervențiilor de întreținere pe ...