ANM: Cod galben de ninsoare în partea de sud-est a țării. Vremea în București rămâne închisă, cu ninsori moderate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenţionare meteo, care instituie Cod galben de ninsori moderate cantitativ şi viscol în partea de sud-est a României, până duminică la ora 10:00, relatează Agerpres.
AGERPRES - sâm, 28 ian. 2023, 16:04
ANM: Cod galben de ninsoare în partea de sud-est a țării. Vremea în București rămâne închisă, cu ninsori moderate

Conform actualizării ANM, în intervalul 28 ianuarie, ora 14:00 – 29 ianuarie, ora 10:00, în Dobrogea, estul Munteniei, jumătatea sudică a Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va continua să ningă (se vor acumula în general 15-20 l/mp) şi să se depună strat de zăpadă.

În aceste zone vor mai fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea, local troienind zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

n restul zonei atenţionate din Muntenia (judeţele Prahova, Giurgiu, Ilfov şi municipiul Bucureşti) va ninge moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări în general de 30-35 km/h.

„Duminică (29 ianuarie) vor mai fi intensificări ale vântului local în estul ţării unde zăpada va fi spulberată, iar vizibilitatea scăzută”, precizează meteorologii.

Judeţele avertizate sunt: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Prahova, Braşov (sud), Covasna (sud-est), Buzău, Brăila, Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

Vremea în Capitală se va menţine închisă, va ninge moderat cantitativ, iar vântul va sufla slab şi moderat, potrivit prognozei speciale ANM.

Conform meteorologilor, până duminică la ora 10:00, în Bucureşti va ninge moderat cantitativ, în medie se vor acumula 10 l/mp, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu rafale de cel mult 30-35 km/h.

Stratul de zăpadă are grosimi variabile, cuprinse între 8 şi 10 cm, iar în următoarele ore se va depune un strat nou de zăpadă, neuniform, cu grosimi în general de 67 cm.

Temperatura maximă va fi de 0-1 grad, iar cea minimă de minus 2 – minus 1 grad.

Te-ar mai putea interesa și
Ambalajele pentru care nu se percepe garanția de 50 de bani vor putea fi comercializate până la finalul anului, cu șase luni mai mult
Ambalajele pentru care nu se percepe garanția de 50 de bani vor putea fi comercializate până la finalul anului, cu șase ...
Guvernul vrea să prelungească până la 31 decembrie termenul limită de când este interzisă comercializarea de băuturi în ambalaje fără sigla SGR, pentru care nu se percepe garanția de 50......
5thScape a strâns peste 1 milion de dolari pentru primul cripto VR/AR din lume. În prevânzare acum (P)
5thScape a strâns peste 1 milion de dolari pentru primul cripto VR/AR din lume. În prevânzare acum (P)
În lumea realității virtuale (VR), nu vorbim doar despre experiențe de joc captivante, ci despre o transformare care ...
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Comerţul cu amănuntul dă primele semne de criză, pe fondul efectelor inflaţiei şi al creşterii taxelor, iar fără ...
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. Câţiva ani trebuie să avem răbdare
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. ...
Cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi cele 300 de contracte de modernizare ...