Anne-Marie Mancaș este noul CEO al companiei Generali Pensii

Consiliul de Supraveghere al Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. (Generali Pensii) a aprobat numirea Anne-Mariei Mancaș (foto) în funcția de Chief Executive Officer și președinte al Directoratului. Anne-Marie Mancaș a preluat atribuțiile postului de la Ioan Vreme care, odată cu încheierea mandatului de CEO, se va retrage din activitatea profesională după 14 ani la conducerea Generali Pensii, informează compania de asigurări prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - mie, 30 iun. 2021, 17:01
Anne-Marie Mancaș este noul CEO al companiei Generali Pensii

De asemenea, Valentin Moisuc se alătură echipei de top management a Generali Pensii ca membru în Directorat. Cei doi au primit aprobarea oficială a Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară pentru noile poziții în ședința din data de 30 iunie 2021.

“Generali Pensii își continuă povestea de succes însoțită de rezultate remarcabile pentru clienții săi, reprezentând un reper în domeniul pensiilor private și al managementului de active din România. Le urez Anne-Mariei și lui Valentin mult succes în noile poziții și îi mulțumesc lui Ioan Vreme pentru întreaga contribuție avută de la înființarea companiei și până acum”, a declarat Adrian Marin, președintele Consiliului de Supraveghere al Generali Pensii.

Anne-Marie Mancaș a urmat Facultatea de Finanțe, Bănci și Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice București și este absolventa unui MBA în management financiar în cadrul City University, Washington, în colaborare cu Institutul Bancar Român. Cariera sa de aproape 24 de ani în domeniul financiar a debutat în 1997, în echipa de piețe de capital a Băncii Comerciale Române, deținând ulterior poziții de conducere în companii din sfera asigurărilor și pensiilor private. În 2008, s-a alăturat Directoratului Generali Pensii ca Director Financiar și de Investiții.

“Mă bucur de această provocare și că, în noul rol, pot continua să contribui la consolidarea Generali Pensii pe piața din România. Beneficiem de un know-how vast și de o tradiție îndelungată în servicii financiare ce ne permit să protejăm economiile clienților noștri și să le aducem un beneficiu sustenabil, pe termen lung”, a declarat Anne-Marie Mancaș.

Valentin Moisuc este licențiat în management financiar-contabil, aprofundându-și pregătirea prin două programe de masterat în finanțe și marketing în cadrul Academiei de Studii Economice București. Valentin Moisuc beneficiază de o experiență de peste 15 ani în domeniul serviciilor financiare non-bancare și s-a alăturat echipei Generali în anul 2008. Anterior numirii în Directoratul Generali Pensii, el a ocupat pozițiile de Chief Risk Officer în cadrul Generali România Asigurare-Reasigurare și de membru în Comitetul de Audit al Generali Pensii.

“Mă onorează încrederea și responsabilitatea acordate de către Consiliul de Supraveghere și de acționarii companiei. Mă bucur că pot susține, din noua poziție, trecerea către o nouă etapă a interacțiunii cu clienții, marcată în egală măsură de nevoia de siguranță financiară, cât și de digitalizare accelerată a serviciilor”, a subliniat Valentin Moisuc.

Totodată, Dragoș Mihai Neamțu, cel de-al treilea Membru al Directoratului, a primit aprobarea Consiliului ASF pentru prelungirea mandatului, el fiind responsabil de operațiuni și IT. Experiența sa profesională în domeniul financiar se întinde pe parcursul a 21 de ani. Dragoș Mihai Neamțu s-a alăturat Generali Pensii în anul 2008, iar, din 2011, face parte din top managementul companiei.

Generali Pensii este activă pe piața din România din luna iulie 2007, administrând fondurile de pensii Aripi (pilon II) si Stabil (pilon III) cu un număr total de peste 800.000 de participanți.

De la înființarea celor două fonduri de pensii în 2007 și până la finalul lunii iunie 2021, evoluțiile valorilor unităților activului net (VUAN) au fost de 29,648703 pentru FPAP Aripi și de 21,322605 pentru FPF Stabil, plasând Generali Pensii în topul celor mai performanți administratori privați de fonduri de pensii din România. Mai mult, în pofida perioadei marcate de pandemie, în intervalul 1 iunie 2020 – 1 iunie 2021, evoluția VUAN a fondului Aripi a fost de +15,2%, aducând participanților un beneficiu real într-un mediu volatil.

Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. (Generali Pensii) este o companie specializată în pensii private si administrare de active financiare, prezentă pe piața din România începând cu anul 2007. Generali Pensii face parte din grupul italian Generali. Independent din 1831, grupul Generali este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din lume și activează în 50 de țări. Cu aproape 72.000 de angajați și 61 de milioane de clienți, grupul ocupă o poziție de lider pe piețele vest-europene și un loc tot mai important pe piețele din Europa Centrală și de Est și din Asia.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Enel are o nouă firmă în componența sa. Gridspertise se va ocupa cu transformarea digitală a rețelelor electrice
Grupul Enel are o nouă firmă în componența sa. Gridspertise se va ocupa cu transformarea digitală a rețelelor electrice
Grupul italian Enel a inaugurat astăzi o nouă firmă, Gridspertise fiind o filială ce are ca scop sprijinirea DSO (distribuitorilor n.r.) în trecerea la o noua eră de rețele inteligente......
Contorul de energie electrică trebuie citit de distribuitor la maximum trei luni – proiect de OUG
Contorul de energie electrică trebuie citit de distribuitor la maximum trei luni – proiect de OUG
Contorul de energie elecrică al consumatorului casnic trebuie citit la maximum trei luni, potrivit proiectului de Ordonanță ...
Mario Draghi: Guvernul nu vrea să crească taxele. Italienii vor fi sprijiniți pentru achitarea facturilor la energie
Mario Draghi: Guvernul nu vrea să crească taxele. Italienii vor fi sprijiniți pentru achitarea facturilor la energie
Guvernul italian nu intenţionează să majoreze taxele şi va căuta să ajute firmele şi gospodăriile să absoarbă aşteptata ...
Banca Naţională a Elveţiei a menținut rata dobânzii de referință la minus 0,75%
Banca Naţională a Elveţiei a menținut rata dobânzii de referință la minus 0,75%
Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a menţinut politica sa monetară ultra-expansionistă, în linie cu estimările analiştilor, ...