ANOFM: 28.304 locuri de muncă sunt vacante la nivel național

Un număr de 28.304 de locuri de muncă sunt disponibile, miercuri, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit informaţiilor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, se menţionează într-un comunicat remis de instituţie.
AGERPRES - mie, 24 nov. 2021, 17:14
ANOFM: 28.304 locuri de muncă sunt vacante la nivel național

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (1.879), lucrător comercial (1.352) şi manipulant mărfuri (1.175).

Din cele 28.304 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.960 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate;programator; consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală; specialist în domeniul calităţii; consilier administraţie publică etc.) şi 6.598 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (agent de vânzări; lucrător comercial; agent de securitate; muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; muncitor necalificat controlor calitate; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet etc.)

De asemenea, 7.776 locuri de muncă sunt puse la dispoziţie pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuş mecanic; sudor; operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice; tâmplar universal; şofer autocamion/ maşină de mare tonaj etc.), restul de 11.970 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; manipulant mărfuri; ambalator manual; muncitor necalificat în industria confecţiilor; operator la maşini-unelte semiautomate şi automate etc.).

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel naţional poate fi accesată pe site-ul www.anofm.ro în secţiunea Locuri de Muncă Vacante.

În ceea ce priveşte locurile de muncă vacante anunţate pentru Spaţiul Economic European, angajatorii oferă, miercuri, 341 poziţii, prin intermediul reţelei EURES România.

Cele mai multe locuri de muncă sunt în Germania – 292, pentru muncitor în construcţii; maistru în construcţii; lucrător în construcţii; lucrător în producţia şi prelucrarea sticlei/ fabricarea fibrei de sticla; operator maşini şi sisteme (tehnologia de prelucrare a metalelor şi a materialelor plastice); specialist în restaurarea textilelor/ examinarea şi conservarea textilelor; şef atelier restaurare textile; brutar; tăietor de carne şi lucrător în producţie; muncitor în construcţii de acoperişuri; măcelar.

În Norvegia sunt disponibile 41 locuri de muncă pentru electrician; instalator ventilaţie; dulgher; chef; frizer tradiţional/ manager frizerie; tinichigiu carosier auto; mecanic auto (pentru camioane şi autobuze); mecanic auto (autoturisme); montator podele.

În Polonia sunt disponibile trei locuri de muncă pentru măcelar abator vită, în Franţa două locuri de muncă pentru farmacist, în Finlanda două locuri de muncă pentru lucrător în metal, mecanic de camioane, iar în Olanda un loc de muncă pentru tâmplar.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
România îşi va creşte capacitatea de depozitare a gazelor la peste 4 miliarde de metri cubi
România îşi va creşte capacitatea de depozitare a gazelor la peste 4 miliarde de metri cubi
România are în plan creşterea capacităţii de înmagazinare a gazelor la peste 4 miliarde de metri cubi, de la 3 miliarde ...
Majoritatea locuitorilor din oraşele europene se confruntă cu o poluare a aerului dăunătoare sănătăţii – AEM
Majoritatea locuitorilor din oraşele europene se confruntă cu o poluare a aerului dăunătoare sănătăţii – AEM
Majoritatea oamenilor care trăiesc în oraşele europene se confruntă cu niveluri de poluare atmosferică dăunătoare ...
Pandemia a crescut partea din avuţia mondială controlată de cei super-bogaţi
Pandemia a crescut partea din avuţia mondială controlată de cei super-bogaţi
Partea din avuţia mondială controlată de miliardari a înregistrat o creştere record în perioada pandemiei, arată un ...