ANOFM: Aproape 24.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național

Un număr de 23.806 locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, se menţionează într-un comunicat remis miercuri de instituţie.
AGERPRES - mie, 02 mart. 2022, 18:52
ANOFM: Aproape 24.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru poziţiile muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (1.687 de locuri de muncă), agent de securitate (1.193 locuri de muncă), muncitor necalificat în industria confecţiilor (907), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (896), lucrător comercial (866), manipulant mărfuri (699), montator subansamble (611), confecţioner-asamblor articole din textile (538), operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (536), agent de vânzări (530).

Dintre cele 23.806 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.482 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager proiect, contabil, administrator cont etc.), iar 5.377 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (agent de vânzări, lucrător comercial, vânzător;, agent servicii client, funcţionar informaţii client etc.).

Alte 6.336 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor cu studii profesionale (confecţioner-asamblor articole din textile, şofer autocamion/maşină de mare tonaj, lăcătuş mecanic, operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice, fierar betonist etc.), restul de 10.611 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor, agent de securitate, muncitor necalificat în industria confecţiilor, muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet, montator subansamble etc.).

Baza de date a ANOFM se actualizează în timp real în funcţie de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor precum şi de numărul repartiţiilor emise în vederea ocupării.

Pe de altă parte, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 425 locuri de muncă vacante, cele mai multe în Germania, 253, pentru poziţiile: tehnician dentar; tăietor de carne şi lucrător în producţie.

În Olanda sunt disponibile 65 locuri de muncă, pentru poziţiile: fizioterapeut; conducător auto transport rutier de mărfuri; electrician în industria petrochimică; sudor; electrician în construcţii; lucrător în pepinieră; muncitor; culegător căpşuni.

Un număr de 56 de locuri de muncă sunt vacante în Finlanda, pentru poziţiile: muncitor în agricultură; lucrător în metal/sudor; personal în curăţenie; mecanic caroserie auto; muncitor asamblare (industria tehnologică).

În Franţa sunt disponibile 22 locuri de muncă, pentru poziţiile: tehnician controlul calităţii; tehnician de producţie în industria farmaceutică; farmacist; sudor; mecanic utilaje agricole.

În Norvegia sunt vacante 14 locuri de muncă, pentru poziţiile: schelar; mecanic auto.

În Polonia sunt disponibile 12 locuri de muncă, pentru poziţiile: lăcuitor/vopsitor; strungar/frezor; sudor MIG/MAG sau gaz; lăcătuş; operator CNC.

Două locuri de muncă sunt vacante în Malta, pentru poziţiile inginer de sistem în informatică, iar în Elveţia e disponibil un loc de muncă, pentru chirurg plastician.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...