ANOFM: Peste 35.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național

Un număr de 35.310 locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, informează miercuri instituţia.
AGERPRES - mie, 27 apr. 2022, 18:20
ANOFM: Peste 35.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (2.305); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (1.864); manipulant mărfuri (1.510); agent de securitate (1.374); lucrător comercial (1.271); muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.142); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (794); fierar betonist (630); conducător auto transport rutier de mărfuri (610); confecţioner-asamblor articole din textile (577).

Din cele 35.310 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 2.201 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist în economie generală; programator; manager; contabil etc.), 8.442 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (agent de vânzări; lucrător comercial; şofer de autoturisme şi camionete; vânzător; manipulant mărfuri etc.) şi 8.711 pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuş mecanic; bucătar; ospătar (chelner); sudor; electrician de întreţinere şi reparaţii etc.).

Restul de 15.956 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet; muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; agent de securitate; muncitor necalificat în industria confecţiilor; femeie de serviciu etc.).

Baza de date a ANOFM se actualizează în timp real în funcţie de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum şi de numărul repartiţiilor emise în vederea ocupării.

Pe de altă parte, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 718 locuri de muncă vacante, cele mai multe în Germania, respectiv 283 locuri de muncă pentru: ospătar; operator utilaje de construcţii pentru infrastructura de transport din Germania; muncitor necalificat în construcţii pentru infrastructura de transport din Germania; educatoare/ educator; tăietor de carne şi lucrător în producţie.

În Belgia sunt 155 locuri de muncă pentru muncitor necalificat în agricultură iar în Finlanda – 107 locuri de muncă pentru muncitor necalificat – culegător căpşuni; lucrător în agricultură; lucrător în metal; muncitor în producţie pentru elemente din beton; mecanic caroserie auto.

Un număr de 84 de locuri de muncă sunt vacante în Norvegia pentru: bucătar/chef; chelner; chef; operator CNC pentru maşini mari Mazak Integrex; muncitor piscicol; mecanic biciclete; mecanic auto.

În Polonia sunt disponibile 39 locuri de muncă pentru: montator de instalaţii electrice; electronist; operator maşină; muncitor depozit – operator stivuitor; asistent producţie; operator maşină CNC; lăcuitor/vopsitor; strungar/frezor; sudor MIG/MAG sau gaz; lăcătuş; operator CNC; măcelar abator vită.

De asemenea, în Franţa sunt 27 locuri de muncă pentru: culegător sparanghel; tehnician controlul calităţii; tehnician de producţie în industria farmaceutică, iar în Olanda – 15 locuri de muncă pentru: constructor corturi; îngrijitor animale; culegător sparanghel; muncitor.

Locuri disponibile prin reţeaua Eures mai sunt şi în Slovenia, respectiv 3 locuri de muncă pentru: muncitor întreţinere, curăţenie cabine WC; Malta – 2 locuri de muncă pentru: dezvoltator interfeţe IT; proiectant inginer construcţii; Danemarca – 2 locuri de muncă pentru: fierar betonist; Elveţia – un loc de muncă pentru: chirurg plastician.

Te-ar mai putea interesa și
Proiectul de rectificare bugetară. Deficitul bugetului consolidat se majorează cu 2,649 de miliarde de lei
Proiectul de rectificare bugetară. Deficitul bugetului consolidat se majorează cu 2,649 de miliarde de lei
Veniturile bugetului general consolidat se vor majora, pe sold, cu suma de 29,941 de miliarde de lei, cheltuielile cu 32,591 de miliarde de lei, în timp ce deficitul bugetului general consolidat în......
Wizz Air a livrat al șaptelea avion bazei sale din Cluj-Napoca și oferă trei noi destinații de zbor
Wizz Air a livrat al șaptelea avion bazei sale din Cluj-Napoca și oferă trei noi destinații de zbor
Compania aeriană Wizz Air a anunțat joi că a livrat a șaptea aeronavă flotei sale din Cluj-Napoca. Pentru a sprijini ...
Decretul dat de Putin prin care se interzice vânzarea filialelor băncilor străine complică exitul OTP de pe piața rusă
Decretul dat de Putin prin care se interzice vânzarea filialelor băncilor străine complică exitul OTP de pe piața rusă
Grupul bancar ungar OTP Bank a primit dovezi serioase de interes pentru subsidiara sa rusească din partea unor potenţiali ...
România va trimite în Franța un modul terestru de intervenție pentru a ajuta la stingerea incendiilor
România va trimite în Franța un modul terestru de intervenție pentru a ajuta la stingerea incendiilor
Guvernul a decis, joi, acordarea unui ajutor umanitar extern de urgenţă Republicii Franceze pentru stingerea incendiilor, ...