ANOFM: Peste 35.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național

Un număr de 35.698 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, informează miercuri instituţia.
AGERPRES - mie, 20 apr. 2022, 17:31
ANOFM: Peste 35.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (2.322); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (1.791); manipulant mărfuri (1.563); lucrător comercial (1.320); agent de securitate (1.232); muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.152); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (842); conducător auto transport rutier de mărfuri (577); ajutor bucătar (554); confecţioner-asamblor articole din textile (531); agent de vânzări (525).

Din cele 35.698 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 2.110 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală; programator; manager; contabil etc.), 7.530 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (agent de vânzări; lucrător comercial; şofer de autoturisme şi camionete; vânzător; manipulant mărfuri etc.), 9.220 pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuş mecanic; bucătar; ospătar/chelner; sudor; electrician de întreţinere şi reparaţii etc.).

Restul de 16.838 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet; muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; agent de securitate; muncitor necalificat în industria confecţiilor; femeie de serviciu etc.).

Baza de date a ANOFM se actualizează în timp real în funcţie de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum şi de numărul repartiţiilor emise în vederea ocupării.

Pe de altă parte, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 715 locuri de muncă vacante, cele mai multe în Germania – 283 locuri de muncă pentru: ospătar; operator utilaje de construcţii pentru infrastructura de transport din Germania; muncitor necalificat în construcţii pentru infrastructura de transport din Germania; educatoare/educator; tăietor de carne şi lucrător în producţie;

În Belgia sunt 155 locuri de muncă pentru: muncitor necalificat în agricultură, iar în Finlanda – 107 locuri de muncă pentru: muncitor necalificat – culegător căpşuni; lucrător în agricultură; lucrător în metal; muncitor în producţie pentru elemente din beton; mecanic caroserie auto.

Un număr de 79 de locuri de muncă sunt vacante în Norvegia pentru: operator CNC pentru maşini mari Mazak Integrex; muncitor piscicol; mecanic biciclete; mecanic auto.

În Polonia sunt disponibile 38 locuri de muncă pentru: montator de instalaţii electrice; electronist; operator maşină; muncitor depozit – operator stivuitor; asistent producţie; operator maşină CNC; lăcuitor/vopsitor; strungar/frezor; sudor MIG/MAG sau gaz; lăcătuş; operator CNC; măcelar abator vită.

În Franţa sunt oferite 27 locuri de muncă pentru: culegător sparanghel; tehnician controlul calităţii; tehnician de producţie în industria farmaceutică, iar în Olanda sunt disponibile 15 locuri de muncă pentru: constructor corturi; îngrijitor animale; culegător sparanghel; muncitor.

Cinci locuri de muncă sunt disponibile în Malta pentru: dezvoltator interfeţe; biolog marin; coordonator în domeniul acvaculturii; manager proiect; manager proiect; proiectant inginer construcţii, iar trei locuri de muncă sunt oferite în Slovenia pentru: muncitor întreţinere, curăţenie cabine WC.

În Danemarca sunt disponibile două locuri de muncă pentru: fierar betonist, iar în Elveţia un loc de muncă pentru: chirurg plastician.

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la vot sâmbătă, "nu va putea să schimbe nimic" în ceea ce priveşte......
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea prin Hotărâre a Guvernului deschiderea punctului ...
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a virat în conturile fermierilor peste 2,39 miliarde de ...