Anonymous revendică atacul împotriva unui site guvernamental american

Grupul de piraţi informatici Anonymous a anunţat sâmbătă seara c-a lansat un atac împotriva site-ului pe Internet al Comisiei pentru condamnări a guvernului american pentru a răzbuna sinuciderea lui Aaron Swartz (26 de ani), informatician de geniu şi militant pentru libertatea Internetului, relatează duminică AFP.
Economica.net - Dum, 27 ian. 2013, 09:13
Anonymous revendică atacul împotriva unui site guvernamental american

Într-o înregistrare video postată pe YouTube, Anonymous a promis, de asemenea, că va publica datele guvernamentale strânse de pe site-ul Comisiei pentru condamnări, o agenţie independentă a Departamentului Justiţiei care se ocupă de problema condamnărilor, care aparent a fost forţat sâmbătă dimineaţa.

Anonymous a ameninţat că va publica cheile de criptare a dosarelor, o acţiune ce riscă să-i pună în dificultate pe judecători şi alţi angajaţi federali, explicând că această operaţiune are drept scop de a protesta faţă de tratamentul, în opinia sa nedrept, aplicat în cazul lui Aaron Swartz de către Departamentul Justiţiei.

Swartz, un geniu al informaticii care n-avea nici 14 ani când a participat la dezvoltarea formatului RSS şi care era şi cofondator al reţelei Reddit, a fost găsit spânzurat la jumătatea lunii ianuarie la domiciliul său din New York.

El risca 35 de ani de închisoare şi o amendă de un milion de dolari pentru c-a descărcat milioane de articole literare şi ştiinţifice online într-un serviciu de arhivare online accesibil doar pe bază de abonament (JSTOR), cu ajutorul unui calculator ascuns într-un dulap al prestigiosului Massachusetts Institute of Technology (MIT). Adept al accesului liber pe Internet, el avea intenţia de a le redifuza gratuit.

În înregistarea sa video, Anonymous condamnă ”infiltrarea FBI” (Biroul Federal de Investigaţii al SUA) şi ”persecuţiile disproporţionate” ale justiţiei care au dus la o tragedie pentru Aaron Swartz şi alţi militanţi.

Piraţii precizează c-au pătruns în mai multe reţele informatice ale guvernului american şi au copiat date secrete pe care ar putea să le publice.

Comparând datele cu o armă nucleară, Anonymous a precizat c-a strâns ”suficient material nuclear pentru a face ogive cu capete multiple”. El dă asigurări că este în măsură să lanseze aceste atacuri împotriva Departamentului Justiţiei şi a agenţiilor guvernamentale pe care le consideră intrusive pentru libertăţile individuale.

FBI a anunţat într-un comunicat c-a iniţiat o anchetă penală în legătură cu acest atac, de care a aflat imediat ce-a avut loc.

Grupul de piraţi informatici Anonymous are la activul său cyber-atacuri în lumea întreagă, îndeosebi împotriva site-rilor bancare MasterCard şi Visa, a Departamentului american al Justiţiei şi a guvernelor tunisian şi yemenit.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
19.371 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 48 de decese, confirmate în ultimele 24 de ore
19.371 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 48 de decese, confirmate în ultimele 24 de ore
Un număr de 19.371 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore , cu 278 ...
Aproape 2.000 de medici italieni au fost suspendați pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19
Aproape 2.000 de medici italieni au fost suspendați pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19
Aproape 2.000 de medici şi dentişti din Italia au fost suspendaţi din activitate vineri pentru că au refuzat să se vaccineze ...
O cunoscută asociație de consumatori cere dezbatere națională pe tema pensiilor private: Eliminarea plății integrale a sumei din cont nu poate fi o opțiune!
O cunoscută asociație de consumatori cere dezbatere națională pe tema pensiilor private: Eliminarea plății integrale ...
Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), una dintre organizațiile reprezentative ale consumatorilor, ...