Anonymous revendică atacul împotriva unui site guvernamental american

Grupul de piraţi informatici Anonymous a anunţat sâmbătă seara c-a lansat un atac împotriva site-ului pe Internet al Comisiei pentru condamnări a guvernului american pentru a răzbuna sinuciderea lui Aaron Swartz (26 de ani), informatician de geniu şi militant pentru libertatea Internetului, relatează duminică AFP.
Economica.net - Dum, 27 ian. 2013, 09:13
Anonymous revendică atacul împotriva unui site guvernamental american

Într-o înregistrare video postată pe YouTube, Anonymous a promis, de asemenea, că va publica datele guvernamentale strânse de pe site-ul Comisiei pentru condamnări, o agenţie independentă a Departamentului Justiţiei care se ocupă de problema condamnărilor, care aparent a fost forţat sâmbătă dimineaţa.

Anonymous a ameninţat că va publica cheile de criptare a dosarelor, o acţiune ce riscă să-i pună în dificultate pe judecători şi alţi angajaţi federali, explicând că această operaţiune are drept scop de a protesta faţă de tratamentul, în opinia sa nedrept, aplicat în cazul lui Aaron Swartz de către Departamentul Justiţiei.

Swartz, un geniu al informaticii care n-avea nici 14 ani când a participat la dezvoltarea formatului RSS şi care era şi cofondator al reţelei Reddit, a fost găsit spânzurat la jumătatea lunii ianuarie la domiciliul său din New York.

El risca 35 de ani de închisoare şi o amendă de un milion de dolari pentru c-a descărcat milioane de articole literare şi ştiinţifice online într-un serviciu de arhivare online accesibil doar pe bază de abonament (JSTOR), cu ajutorul unui calculator ascuns într-un dulap al prestigiosului Massachusetts Institute of Technology (MIT). Adept al accesului liber pe Internet, el avea intenţia de a le redifuza gratuit.

În înregistarea sa video, Anonymous condamnă ”infiltrarea FBI” (Biroul Federal de Investigaţii al SUA) şi ”persecuţiile disproporţionate” ale justiţiei care au dus la o tragedie pentru Aaron Swartz şi alţi militanţi.

Piraţii precizează c-au pătruns în mai multe reţele informatice ale guvernului american şi au copiat date secrete pe care ar putea să le publice.

Comparând datele cu o armă nucleară, Anonymous a precizat c-a strâns ”suficient material nuclear pentru a face ogive cu capete multiple”. El dă asigurări că este în măsură să lanseze aceste atacuri împotriva Departamentului Justiţiei şi a agenţiilor guvernamentale pe care le consideră intrusive pentru libertăţile individuale.

FBI a anunţat într-un comunicat c-a iniţiat o anchetă penală în legătură cu acest atac, de care a aflat imediat ce-a avut loc.

Grupul de piraţi informatici Anonymous are la activul său cyber-atacuri în lumea întreagă, îndeosebi împotriva site-rilor bancare MasterCard şi Visa, a Departamentului american al Justiţiei şi a guvernelor tunisian şi yemenit.

Te-ar mai putea interesa și
O altă firmă din Bulgaria se ridică, cu „numărul doi” din Euroins România în conducere. Țintește un produs căutat în disperare de constructori: garanții pentru stat. Consilier al lui Obama, în spatele firmei
O altă firmă din Bulgaria se ridică, cu „numărul doi” din Euroins România în conducere. Țintește un produs ...
Cyber Level Ins, un broker de asigurări înregistrat în Bulgaria și legat direct de liderul pieței de asigurări RCA de la sud de Dunăre, Lev Ins, a început să fie foarte dinamic pe piața......
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 miliarde de dolari (Video)
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 ...
Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că volumul total al schimburilor comerciale româno-turce ...
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenţia de presă americană Associated Press (AP) a anunţat marţi că transmisiunea sa video în direct din Gaza a fost ...
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a anunţat marţi că a început în apropiere de granița cu Ucraina exerciţii militare privind utilizarea ...