1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 25 º

News

ANPC: Trei restaurante din staţiunea Mamaia au fost închise

Comisarii ANPC din cadrul Comandamentului Litoral au verificat mai multe terase, autoserviri și restaurante din stațiunea Mamaia. Activitatea teraselor Hora, Cleopatra și a Restaurantului ”La Steaguri” a fost oprită temporar până la remedierea deficiențelor constatate.

21 aug, 2016 | ECONOMICA.net

Comisarii ANPC au descoperit în urma verificărilor alimente fără elemente de identificare și carcaterizare, fără a se putea stabili data durabilității minimale sau data limită de consum și fără a se putea stabili modul de păstrare/depozitare recomandat de operatorul economic, precum și datele de identificare ale acestuia, se arată într-un comunicat de presă al ANPC.

De asemenea, au mai fost descoperite și alimente depozitate la temperatura mediului ambiant, de peste 30 grade Celsius. În plus, nu existau grafice de temperatură care să indice și să certifice păstrarea corespunzatoare a alimentelor și nu existau indicate cantitățile nete/ porție în meniu.

În urma verificărilor, comisarii au constatat și minusuri de până la 10% din cantitatea indicată pe porție. Mai mult, unele terase nu dețineau autorizație de funcționare valabilă. 

Acțiunile ANPC de verificare a respectării drepturilor consumatorilor vor continua în toata această periodă, urmând a se verifica și respectarea măsurilor dispuse în controalele anterioare, iar abaterile de la aplicarea legislației privind protecția consumatorilor vor fi sancționate.

ANPC recomandă turistilor ca și în această perioadă de vacanță să fie atenți atât la calitatea produselor alimentare și nealimentare, cât și la prestarea serviciilor achiziționate. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO