ANPC a verificat patru hoteluri importante din București. A plouat cu amenzi, iar 53 de camere au fost închise până la remedierea problemelor

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 95.000 de lei hotelurile bucureştene Ambasador, Novotel şi Continental Bucureşti Nord în urma controalelor efectuate în ultimele două zile, relatează Agerpres.
AGERPRES - mar, 05 iul. 2022, 21:02
ANPC a verificat patru hoteluri importante din București. A plouat cu amenzi, iar 53 de camere au fost închise până la remedierea problemelor

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în cazul acestora au fost decise şi măsuri complementare amenzilor, precum oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor pentru 16 camere de la Hotel Continental Bucureşti Nord (pentru acestea fiind propusă şi închiderea temporară pentru o perioadă de până la 6 luni), 35 camere de la Hotel Ambasador şi două camere de la Hotel Novotel. Totodată, a fost dispusă oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor pentru trei agregate frigorifice de la Hotel Continental Bucureşti Nord şi Novotel.

Abaterile constatate de echipele de control, în spaţiile destinate alimentaţiei publice, au fost: utilizarea unor grătare şi cuptoare neigienizate corespunzător, utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, cu grad ridicat de uzură, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu grătare cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere depreciate, cu ventilatoare care prezentau depuneri de praf şi impurităţi, folosirea unor produse alimentare fără eticheta cu elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără data limită de consum, nerespectarea condiţiilor de temperatură pentru păstrarea unor preparate, depozitare în condiţii necorespunzătoare a unor produse alimentare şi folosirea unor materii prime cu etichete greu lizibile.

În ceea ce priveşte neregulile găsite în spaţiile de cazare, comisarii ANPC au constatat folosirea unor camere neigienizate, cu condiţii igienico-santiare precare, cu protecţii de saltea rupte, cu fire de păr, saltele şi pilote pătate, perdele arse, rugină în băi, mochetă pătată, peticită, atât în camera, cât şi pe holuri, depuneri de praf, lipsa plaselor împotriva insectelor, la ferestre şi folosirea în camere a unor mape cu informaţii incomplete pentru turişti.

Controalele Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor din Municipiul Bucureşti (CPCMB) care au vizat cele patru hoteluri au fost realizate în perioada 4-5 iulie 2022.

„Pentru a avea stele, trebuie să le meriţi şi să ştii să le păstrezi. Dacă nu poţi întreţine un hotel, nu îl mai ţine deschis, doar pentru a încasa. Iar dacă vin bani, nu uita să investeşti în propria afacere. Mă întreb: şi aici am supărat pentru că am venit în control? Şi aici există teorii ale conspiraţiei?”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, potrivit comunicatului citat.

Te-ar mai putea interesa și
Se întrevede o posibilă criză a motorinei, pe măsură ce vine iarna. Cauze și explicații
Se întrevede o posibilă criză a motorinei, pe măsură ce vine iarna. Cauze și explicații
În condițiile unei cereri mai mare decât oferta, a capacității reduse de rafinare, a utilizării produselor petroliere în locul gazelor rusești și cu un embargou petrolier la orizont,......
Investițiile străine în agricultură și industria alimentară au scăzut cu peste 54% față de anul trecut, până la 28,7 milioane de euro. Topul investițiilor
Investițiile străine în agricultură și industria alimentară au scăzut cu peste 54% față de anul trecut, până la ...
Investițiile companilor străine în capital social al firmelor din România cu activități în agricultură și industria ...
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Orașul Sibiu și șoselele din județ vor fi, timp de trei zile, din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și ...
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Angajații marilor corporații lucrează în sistem hibrid, cu zile petrecute acasă, dar și la birou. Asta s-a văzut și ...