1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Imobiliare

ANRP caută executori judecătoreşti pentru recuperarea unor sume executate ilegal

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) are de recuperat peste 3 milioane de lei, după ce Judecătoria Sectorului 2 a admis nouă contestaţii la executare, în acest scop având nevoie de executori care acceptă să presteze servicii la onorarii minime, se arată într-un comunicat.

06 iul, 2013 | Mediafax

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor arată că, în intervalul februarie - aprilie, Judecătoria Sectorului 2 a admis mai multe contestaţii la executare şi a dispus, în nouă dosare, întoarcerea sumelor trase din conturile ANRP de executorii judecătoreşti.

"În urma acestor sentinţe, Autoritatea urmează să recupereze suma de 3.070.557 lei. Ca urmare a deciziei de întoarcere a executării, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a demarat procedura de recuperare a sumelor. În acest scop, Autoritatea a invitat Camerele Executorilor Judecătoreşti din fiecare judeţ să-şi anunţe membrii cu privire la acest demers, solicitând colaborarea cu acei executori care acceptă să presteze servicii la onorariile minimale, stabilite prin legislaţia specifică", se arată în comunicatul remis vineri agenţiei MEDIAFAX.

ANPR precizează că în acest demers nu utilizează servicii de avocaţi, pentru a nu îngreuna şi mai mult situaţia persoanelor care trebuie să restituie banii traşi în mod nelegal.

"Până la comunicarea răspunsurilor de către Camerele teritoriale, pentru asigurarea transparenţei, repartizarea cauzelor către executoriii judecătoreşti se va face în ordinea alfabetică a numelui sub care birourile acestora sunt înregistrate", se mai arată în comunicat.

De asemenea, ANRP atrage atenţia persoanelor care solicită executarea silită în baza unor acte juridice care nu au valoare de titluri executorii că pot ajunge în situaţia de a fi executate, la rândul lor, dacă instanţa decide anularea şi întoarcerea executării.

"În această situaţie, se va ajunge la returnarea sumelor trase, la care se adaugă cheltuielile de executare, atât cele din prima fază, cât şi cele din etapa returnării", informează ANRP.

Potrivit sursei citate, pe lângă cele nouă dosare, mai există alte 68, în care, după anularea executării, instanţa urmează să se pronunţe şi asupra cererilor de întoarcere a acestor sume. Suma totală care ar putea fi recuperată în situaţia în care se dispune întoarcerea sumelor executate în toate aceste dosare este de 26.353.309,79 lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO