1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

ANRE a aprobat certificarea operatorilor de transport şi de sistem Transelectrica şi Transgaz

Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, în şedinţa de miercuri, certificarea operatorilor de transport şi de sistem Transelectrica şi Transgaz, a anunţat ANRE, într-un comunicat remis AGERPRES.

06 aug, 2014 | Agerpres

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice 'Transelectrica' a fost certificată în calitate de operator de transport şi de sistem al Sistemului Electroenergetic Naţional, iar Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale 'Transgaz' în calitate de operator de transport şi de sistem al Sistemului Naţional de Transport al Gazelor Naturale.

'Certificarea operatorilor de transport şi de sistem Transelectrica şi SNTGN Transgaz a fost aprobată ca urmare a îndeplinirii cerinţelor de certificare, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 117/2014 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2014 privind exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar al statului la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice 'Transelectrica' şi la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale 'Transgaz' Mediaş şi în conformitate cu prevederile legislaţiei europene şi naţionale privind certificarea operatorilor de transport şi de sistem în domeniul energiei electrice/gazelor naturale, respectiv Directivele 2009/72/CE şi 2009/73/CE ale Parlamentului European şi ale Consiliului privind normele comune pentru piaţa internă în sectorul energiei electrice/gazelor naturale şi Legea nr. 123/2013 a energiei electrice şi gazelor naturale', se arată în comunicatul ANRE.

În vederea îmbunătăţirii şi integrării pieţelor de energie competitive, prin directivele menţionate sunt stabilite norme comune referitoare la organizarea şi funcţionarea sectorului energiei (energie electrică şi gazelor naturale), accesul deschis la piaţă, precum şi dispoziţii privind protecţia consumatorilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO