1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Companii

ANRE: Furnizorii sunt obligaţi să aibă stocuri de gaze pentru iarnă de 18,3 milioane de MWh

Furnizorii de gaze sunt obligaţi să stocheze în depozite, până la data de 31 octombrie, o cantitate totală de 18,3 milioane de MWh de gaze naturale pentru sezonul rece 2016 - 2017, potrivit unei decizii a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

12 oct, 2016 | Agerpres

Cea mai mare cantitate de gaze, respectiv 8,5 milioane de MWh, va fi destinată consumatorilor casnici. Termocentralele vor folosi 3,5 milioane de MWh, iar clienţii noncasnici o cantitate de 6,3 milioane de MWh.

Titularii licenţelor de furnizare care asigură aprovizionarea cu gaze naturale a clienţilor finali au obligaţia să deţină aceste cantităţi în depozitele de înmagazinare subterană până la data de 31 octombrie 2016.

Totodată, ANRE a publicat lista cu cei 73 de furnizori de gaze care au această obligaţie, cele mai mari cantităţi urmând a fi stocate de Engie România (6 milioane de MWh), E.ON România (4,8 milioane de MWh), Romgaz (3,3 milioane de MWh) şi OMV Petrom Gas (1,7 milioane de MWh).

Potrivit legislaţiei privind siguranţa aprovizionării cu gaze (Legea 346/2007), în situaţii de urgenţă au prioritate în alimentarea cu gaze consumatorii casnici şi instituţiile care asigură servicii medicale şi cele de învăţământ, precum şi instituţiile de asistenţă socială care asigură îngrijirea copiilor, persoanelor vârstnice sau persoanelor cu diferite grade de handicap.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO