1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Companii

ANRE: Operatorii de reţea vor aloca 10% din investiţii pentru reglementarea sistemelor de măsurare inteligentă, din 2018

Operatorii de distribuţie, de reţea, vor trebui să aloce 10% pentru investiţii pentru reglementarea sistemelor de măsurare inteligentă, de la 1 ianuarie 2018, a declarat, joi, Emil Calotă, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), într-o conferinţă de presă.

27 iul, 2017 | Agerpres

'Ca să securizăm impactul asupra creşterii componentei CAPEX din tariful de distribuţie, în primii 3 ani de zile, avem propunerea care urmează a fi discutată şi aprobată după ce se modifică Legea 123, cu calendarul, ca 10% din volumul de investiţii pe care le fac operatorii de distribuţie, de reţea, să fie dedicat reglementării sistemelor de măsurare inteligentă. Propunerea, pe care personal o susţin, este ca în septembrie să se modifice în lege calendarul, în Q4 (trimestrul IV n.r.) aprobăm rollout-ul, iar startul să fie 1 ianuarie 2018. Aici avem nevoie de o predictibilitate apropo de business plan, de fundamentarea programelor de investiţii. Nu poţi să vii cu un astfel de program la jumătatea anului sau la 1 septembrie, pentru că e un program multianual. Vorbim de un program de 10 ani', a spus Calotă.

Oficialul a precizat că ANRE trebuie să se modernizeze, având în vedere că operatorii sunt cu mulţi paşi înainte.

'ANRE trebuie să facă Go Digital, apropo de modernizarea reglementatorului. Reglementăm activităţi şi operatori care sunt cu mulţi paşi înainte. Ai nevoie, având un volum atât de mare de monitorizare, de prelucrare, de date, de volumul imens de feedback-uri pe care ţi le dă piaţa, să prelucrezi şi să reacţionezi, nu să stai ca acum 100 de ani', a menţionat vicepreşedintele ANRE.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO